szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Számlákat nyitott, majd Ghánába küldte a bankkártyákat a 69 éves nő. Amikor a számlákat zárolták, rokonait vette rá a pénzmosásban való együttműködésre.

Legalább 50 millió forintnyi bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában való részvétellel gyanúsítanak egy 69 éves naki nőt – írja a police.hu. A rendőrök szerint a Tolna megyei nő egy ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, amelyekre büntetendő cselekményekből származó összegek érkeztek.

A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre – jellemzően Ghánába – küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított. Engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan.

Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott a bűnözőknek. 

A nőt kedden fogták el, pénzmosás gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és csütörtökön a Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta

200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta

Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat