szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az üzleti lap becslései szerint a felcsúti vállalkozó vagyona 1,5 milliárd dollár.

Harmincötödik alkalommal készített listát a világ legtehetősebb embereiről az amerikai Forbes; az üzleti lap összeállításában 2755 személy kapott helyet. Ez azt jelenti, hogy az egy évvel korábbi adatokhoz képest 660-al több embernek lett annyi vagyona, hogy milliárdosként hivatkozhassanak rájuk.

A Forbes számítása szerint a listán szereplők 86 százalékának még a koronavírus-járvány első évében is nőtt a vagyona.

Az aktuális ranglista alapján a világ leggazdagabb embere az Amazon-tulajdonos Jeff Bezos, az ő vagyona egyszemélyben 177 milliárd dollár. A sorban a második Elon Musk, a harmadik Bernard Arnault, 151, illetve 150 milliárd dollárral.

A Microsofttal óriási pénzekre szert tett Bill Gates a negyedik helyre csúszott az összeállításban, bár azért így is van mit a tejbe aprítania: a Forbes becslései szerint Gates 124 milliárd dollár értékű birodalmon ül. A lista ötödik helyezettje a Facebookkal híressé vált Mark Zuckerberg, 97 milliárdos vagyonnal.

A toplista magyar szereplői közül Mészáros Lőrinc a 2035. helyet szerezte meg a 1,5 milliárd dollárra becsült vagyonával, míg Csányi Sándor a maga 1,2 milliárdjával a 2387. helyre került.

A Forbes szerint a ranglista szereplői együtt összesen felfoghatatlan összeget, 13,1 ezermilliárd dollárt érnek.

A legtöbb vagyonos ember, 724 fő az Egyesült Államokban él, a sorban utána Kína következik 698-cal, illetve India 140-el. A lista legfiatalabb milliárdosa egy 18 esztendős német fiú, Kevin David Lehmann. Ő a vagyonát a dm drogériákban kapott részesedés után szerezte apjától, Guenther Lehmanntól. A legidősebb milliárdos a 99 esztendős, biztosításokban utazó George Joseph.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett