Tetszett a cikk?

Sierra Leone-i és libériai szabadcsapatok megölték Nyugat-Elefántcsontpart egyik lázadó csoportjának vezérét, Félix Doh őrmestert. A nyugat-afrikai országban lázadók, kormánykatonák, valamint libériai zsoldosok és katonák harcolnak a hatalomért.

Felix Doh a Nyugat-elefántcsontparti Népi Mozgalom (MPIGO) vezetője volt. Guillaume Leone elefántcsontparti tájékoztatásügyi miniszter szerint a MPIGO vezérét Sierra Leone-i és libériai szabadcsapatok ölték meg.
A nyugat-afrikai országban Laurent Gbagbo elefántcsontparti elnök és libériai kollégája, Charles Taylor a napokban találkoztak Togóban, ahol – a közös határ védelme érdekében - katonai együttműködésben állapodtak meg. A tavaly szeptemberben kezdődött harcok gyakorlatilag két részre osztották Elefántcsontpartot. A lázadók az ország muzulmán északi és nyugati részét kerítették hatalmukba, s Libériából érkezett szabadcsapatok is támogatják őket.
Az MPIGO és az úgyszintén lázadó Elefántcsontparti Hazafias Mozgalom (MPCI) - amelyek immár részt vesznek a kormányzásban - egy héttel ezelőtt előrenyomulást kezdtek az ország nyugati részén a libériai és Sierra Leone-i harci kötelékekkel szemben, hogy kiűzzék őket a térségből. A libériai katonákat és zsoldosokat egyébként többször érték olyan vádak, hogy hol a kormány, hol pedig a lázadók oldalán vérengzéseket követtek el a polgári lakossággal szemben. (MTI)
Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Esővel idővel indul a jövő hét, zivatarok is lehetnek hétfőn

Esővel idővel indul a jövő hét, zivatarok is lehetnek hétfőn

Marad az őszi idő a hétvégén

Marad az őszi idő a hétvégén