szerző:
hvg.hu/MTI

Senki senkit nem félemlíthet meg, legyen akár magyarnak nevezett gárdista, akár romának nevezett bárki - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön, a rendőrség évértékelő és feladatszabó értekezletének szünetében. A sonline.hu felidézi az állítólag senki által nem jelentett vonulásról írt korábbi írásait.

© youtube
Draskovics Tibor a tavaly nyári, siófoki bandafelvonulás ügyében érdeklődő kérdésekre azt mondta: az foglalkoztatja az embereket, hogyan és mikor lesz határozottabb rendőri jelenlét, határozottabb, erősebb rendőri fellépés ott, ahol a polgárok ezt igénylik. "Magyarország azt fogja érezni néhány héten, hónapon belül, hogy ott, ahová a bűn az elmúlt hónapokban, években összpontosult, ott a rendőri erő is összpontosulni fog, és nem lesz ok az elbizonytalanodásra" - mondta.

Draskovics arra kérte Bencze József országos rendőrfőkapitányt, hogy nézzen utána, tudott-e róla a rendőrség, illetve történt-e olyasmi, amiről tudnia kellett a rendőrségnek. Ha valaki hibázott a rendőrségnél, meg fogja kapni, ami ezért jár - mondta. De azért én megkérdezem mindazokat, akik erről beszélnek: ők akkor mit tettek, kinek szóltak, tettek-e feljelentést.

Balázs Árpád siófoki polgármester erre reagálva - a sonline.hu híre szerint - azt mondta, ő már nyáron is szólt, most pedig a Fejér megyei bűnügyi főigazgató nyilatkozatára reagálva tartotta fontosnak, hogy ismét megszólaljon a nyári siófoki felvonulással kapcsolatban. A lap szerint a siófoki felvonulásról egyébként Lengyel Róbert siófoki rendőrkapitány nyárértékelő beszámolójában is szó esett. A Somogyi Hírlap szeptember 25-ei számában a kapitány úgy nyilatkozott: júliusban egy nagyjából 200 tagú banda vonult végig a siófoki Petőfi sétányon. „Ez valószínűleg megszervezett erődemonstráció volt, a vizsgálatán most is dolgozunk" – mondta Lengyel Róbert, hozzátéve: mire az összevont rendőri erők a helyszínre érkeztek, a bandatagok már elhagyták a helyszínt. Az eset tehát már öt hónapja sajtónyilvánosságot is kapott, így akár a rendőri felsővezetés is értesülhetett volna róla.

A magát országos cigányvajdának tituláló Kállai Csaba megerősítette a Sonline.hu korábbi értesülését, miszerint a siófoki felvonulás élén valóban ő menetelt. A vajda a zoom.hu-nak adott nyilatkozatában azt mondta: az enyingi vajda meghívására állt a banda élére, a két csapat közötti békítés érdekében; a kezében tartott vajdabot is ezt jelképezte. Rafael a Sonline.hu kérdésére válaszolva elismerte: Kállai valóban az ő meghívására érkezett Siófokra, és kitart amellett, hogy a menet annak szimbóluma volt, hogy rasszista módon többet ne dobjanak ki cigány fiatalokat szórakozóhelyekről. Rafael ugyanakkor nem ért egyet Kállai kijelentésével, miszerint Sztojka Iván szüleit is meg kell büntetni, amiért a fiuk szégyent hozott a cigányságra.

Napi merítés

Sesum apja, a 300 Arkan-zsoldos és a veszprémi késelés

A megvert szerb kézilabdás apja bosszúra készül, és már el is kezdett toborozni 300 kipróbált verőlegényt - adta hírül a vasárnapi késelést követően a közép-kelet-európai régió sajtója egy román lapértesülésre hivatkozva. Az Urbanlegends.hu blog utánajárt, hogyan és milyen formában terjedt a hír, amit az érintettek azóta több fórumon is cáfoltak.

MTI Itthon

Rendőrség: nincs bűnbanda Enyingen

Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik - nincs bűnbanda - cáfolta az MTI-nek a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Tisztáztuk, hogy lehet-e a Növekedési Hitelből lakóingatlant vagy telket venni

Tisztáztuk, hogy lehet-e a Növekedési Hitelből lakóingatlant vagy telket venni

Az első arab védelmi miniszternő a libanoni kormányban

Az első arab védelmi miniszternő a libanoni kormányban

A munkavállalók 56%-a beismeri, hogy nem tud eleget a munkaköre hosszabb távú ellátásához

A munkavállalók 56%-a beismeri, hogy nem tud eleget a munkaköre hosszabb távú ellátásához

Éppen kertészkedett, mikor az egyik fáról egy puma nézett le rá

Éppen kertészkedett, mikor az egyik fáról egy puma nézett le rá

Az iszlámtól félti életmódját a britek harmada

Az iszlámtól félti életmódját a britek harmada

Hivatalos: itt a 280 lóerős új Ford Focus ST

Hivatalos: itt a 280 lóerős új Ford Focus ST