Vádat emeltek a veszprémi alpolgármester ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség Czaun János, veszprém fideszes alpolgármestere ellen.

A vádiratban egyrendbeli, folytatólagosan megvalósított hűtlen kezelés vétsége, valamint egyrendbeli magánokirat-hamisítás vétsége szerepel - írja a veszprémi Napló. A dokumentum szerint az alpolgármester a szolgálati autóját magáncélokra használta és ennek kapcsán szabálytalanul töltötte ki a menetleveleket. A vizsgálat megállapítása szerint így Czaun János a város polgármesteri hivatalának 133 ezer forintos kárt okozott

A nyomozás még 2007. novemberében indult - újságírói feljelentésre -, s mivel az ügyben a veszprémi rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be, így Balatonfüredre tették át az ügy kivizsgálását. Az illetékes székesfehérvári ügyészség többször is meghosszabbította a vizsgálat befejezésének határidejét és közel egy év nyomozás után idén januárban a balatonfüredi rendőrkapitányság vádemelési javaslattal élt az alpolgármester ellen. A székesfehérvári ügyészség most ezt elfogadva emelt vádat Czaun János ellen, aki a hírt egyelőre nem akarta kommentálni.