13 inspiráló gondolat Barack Obamától

13 inspiráló gondolat Barack Obamától

Utolsó frissítés:

HVG Extra Business Szerző:

HVG Extra Business
HVG Extra Business
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Barack Obama a 21. század ikonikus alakja. Cikkünkben 13 olyan idézetet mutatunk be tőle, ami a mindennapokban bárki számára inspirációt jelenthet.

Obama Hawaiin született kenyai apa és angol származású anya gyermekeként. Karrierje egyetemi tanárként és közösségszervezőként indult, majd keresett jogász vált belőle.

Egy különösen válságos időszakban választották az Egyesült Államok első afro-amerikai elnökévé, elnöksége nyolc évét számos fontos ügyben kiemelkedő intézkedések fémjelezték.

A Barack Obama inspiráló gondolatai című kiadvány szerkesztői az egykori elnök 172 motiváló, bölcs és megható gondolatát gyűjtötték össze - ebből mutatunk itt be 13 olyan idézetet, ami a mindennapokban is inspirációt jelenthet.

1. Az elnökjelölti megméretés után elhangzott beszéd, 2008. február 5.

"A változás nem jön el, ha másokra  vagy egy alkalmasabb időpontra várunk. Mi magunk vagyunk azok, akikre eddig vártunk. Mi magunk vagyunk a változás, amelyet keresünk."

2. Fiatal Délkelet-ázsiai Vezetők Kezdeményezés, 2014. április

"Nem kárhoztathatjuk arra az eljövendő nemzedékeket, hogy egy menthetetlen bolygón éljenek."

3. Dreams from My Father, Barack Obama önéletrajza, 1995

"A legkönnyebben úgy kerekedhetünk felül a reménytelenségen, hogy felállunk, és teszünk valamit. Ne csak várjuk, hogy jó dolgok történjenek velünk!"

4. Az amerikai veteránokat segítő, az öngyilkosságmegelőzési törvény aláírásakor mondott beszéd, 2015. február

"Üzenem azoknak, akik szenvednek: segítséget kérni nem a gyengeség jele, hanem az erőé."

5. Az Egyesült Államok hadseregének jongszani támaszpontja, 2014. április

"A szabadság nem véletlen. A haladás nem véletlen. A demokrácia nem véletlen. Ezek mind olyasmik, amikért küzdeni kell."

6. Heti beszéd apák napja alkalmából, 2011. június

"A gyerekeknek a feltétel nélküli szeretetünkre van szükségük – akár ügyesek, akár hibáznak; akkor is, amikor könnyű az élet, és akkor is, amikor rögös."

7. Beszéd a fenntartható fejlődési célokról, Egyesült Nemzetek Szervezete, 2015. szeptember

"A legjobban az jelzi előre egy ország sikerességét vagy sikertelenségét, ahogyan a nőkkel bánik. Ha a nők tanulhatnak, ha a nők álláshoz juthatnak – a gyerekeik nagyobb eséllyel lesznek iskolázottak, a családtagjaik pedig egészségesebbek és jobb módúak, a közösségeik és az országaik sikeresebbek."

8. Civil Társadalmi Fórum, 2015. április

"A civil társadalom az országaink lelkiismerete. A változás katalizátora. Az erős nemzetek ezért nem félnek az aktív polgároktól."

9. Tanévnyitó beszéd, Wakefield Középiskola, 2009. szeptember

"Nem hagyhatjuk, hogy a kudarcaink határozzanak meg minket – tanulnunk kell belőlük. Lássuk meg azt, hogy legközelebb mit kell másképp tennünk!"

10. Fiatal Délkelet-ázsiai Vezetők Kezdeményezés, 2015. november

"A jövőkép is fontos, de a fejlődéshez meg kell lennie bennünk a kitartásnak is, hogy dolgozzunk érte. Mindig azt mondom a fiataloknak, hogy legyenek nagy álmaik, de legyenek hajlandók dolgozni is azokért az álmokért."

11. Évenkénti Nelson Mandela-megemlékezés, 2018. július

"Hinnünk kell a tényekben. Tények nélkül az együttműködésnek nincs alapja."

12. Az Egyesült Nemzetek Szervezete közgyűlésének 71. ülése, 2016. szeptember

"Egy falakkal körülvett nemzet csak önmagát börtönzi be."

13. A Glamour Ilyen egy feminista rovata, 2016. augusztus

"Abszolút a férfiak felelőssége, hogy  a szexizmussal is felvegyék a küzdelmet. Házastársként, partnerként és udvarlóként keményen kell dolgoznunk, és tudatosan oda kell figyelnünk, hogy igazán egyenlő kapcsolatokat teremtsünk."

A Barack Obama inspiráló gondolatai című könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

Hozzászólások