HVG Könyvek
HVG Könyvek
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy újabb könnyen elsajátítható bűvészmutatvány Hajnóczy Soma és Kelle Botond Elképesztő trükkök hétköznapi tárgyakkal című könyvéből.

"Nincs ahhoz fogható érzés, mint embereket szórakoztatni; látni a nézők szemében a csodálkozást: azt, hogy amit épp megtapasztalnak, az ellentmond mindannak, amit a világ működéséről eddig gondoltak"

- írják Elképesztő trükkök hétköznapi tárgyakkal című könyvük bevezetőjében a szerzők, Hajnóczy Soma bűvész és szakmai konzulense, Kelle Botond.

Könyvükből - amelyben olyan trükköket gyűjtöttek össze, amelyeket rövid gyakorlás után bárki megtanulhat - az alábbiakban a Varázsolj vízből jeget nevű trükköt mutatjuk be.

Hatás

Egy bögrében néhány másodperc alatt kevés vizet jégkockává fagyasztasz.

Kellékek

Egy jégkocka, egy nem átlátszó bögre, egy mosogatószivacs és egy üveg víz.

Előkészület

Nyomd a száraz mosogatószivacsot a bögre aljába úgy, hogy ha fejjel lefelé fordítod a bögrét, a szivacs akkor se essen ki belőle. Vegyél ki egy jégkockát a fagyasztóból, és tedd a szivacs tetejére a bögrébe. Készítsd az asztalra az üveg vizet is.

Bemutatás

Ennél a trükknél nemcsak arra kell odafigyelni, hogy körbe ne üljenek nézők, hanem arra is, hogy ne lássanak bele a bögrébe. Tölts a bögrébe egy kevés vizet. Fontos, hogy tényleg ne legyen túl sok a víz, mert ha megfordítod a bögrét, a víz csöpögni fog a szivacsból, és lebukhatsz.

Ezután tartsd tenyérrel felfelé a bal kezedet, és jobb kézzel kezdd el ráfordítani fejjel lefelé a bögrét. Fontos, hogy úgy fordítsd meg, hogy a szája feléd nézzen fordítás közben.

Öntsd ki a kezedbe a jégkockát, a bögrét pedig helyezd fejjel lefelé az asztalra. Fontos, hogy a trükk végén a bögrét ne add ki a nézőknek, hogy megvizsgálhassák!

Tipp

Egy másik módszer, hogy biztosan ne bukj le a trükkel, az, ha fekete bögrét és olyan mosogatószivacsot használsz, aminek a tetején van egy sötét réteg. Tedd a sötét felével felfelé a bögrébe a szivacsot előkészületként. Így ha esetleg bele is látnak felülről a bögrébe, a szivacsot akkor sem szúrják ki.

A mutatvány végén pedig töltsd tele a bögrét, így ha felülről bele is néznek, akkor sem veszik majd észre a szivacsot.

További trükkök Hajnóczy Soma és Kelle Botond Elképesztő trükkök hétköznapi tárgyakkal című könyvében, amelyet itt rendelhet meg kedvezménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bundabotrányos kapcsolat miatt távozhat két magyar focista Svédországból

Bundabotrányos kapcsolat miatt távozhat két magyar focista Svédországból

Üzentek a távozó indexesek: Lesz másik!

Üzentek a távozó indexesek: Lesz másik!

Érdi tömegverekedés: tizenkét ember letartóztatását rendelte el a bíróság

Érdi tömegverekedés: tizenkét ember letartóztatását rendelte el a bíróság