szerző:
HVG Könyvek
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A túl sok szabály az innováció kerékkötője. Emlékezetes TED-előadások közül válogattunk négyet arról, mikor és hogyan érdemes megszegni a szabályokat.

1. A szabály csak akadály

Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász híres mondása szerint „a termelékenység nem minden, de hosszú távon majdnem minden”. Ezekkel az erős szavakkal nyitja TED-előadását Yves Morieux is, a The Boston Consulting Group senior partnere. Morieux szerint a túl sok munkahelyi szabály kontraproduktív. „Vegyük a hatékonyság szentháromságát: egyértelműség, mérés, felelősségre vonás. Ezek félresiklatják az emberi törekvéseket.” Vajon a vállalatunknál pazarlóan bánunk az emberi intelligenciával, és aláássuk a munkatársaink törekvéseit? „Ha az emberek nem működnek együtt, ne az észjárásukat, mentalitásukat vagy személyiségüket hibáztassuk: vizsgáljuk meg a munkakörülményeiket” – hangsúlyozza Morieux. „Vajon személyesen érdekeltek az együttműködésben? Ha együttműködnének, egyénileg rosszabbul járnának? Miért működnének együtt?” Amikor a személyiségüket hibáztatjuk az egyértelműség, a felelősségre vonás és a mérés fogyatékossága helyett, a hatékonyság hiányát igazságtalansággal tetézzük. A közvélekedéssel szemben nem az a legjobb csapat, amelyik a legtehetségesebb tagokból áll, hanem az, amelyiknek a tagjai együtt tudnak működni a közös cél érdekében. Néha ez a szabályok megszegésével jár, de bátraké a szerencse.

2. Senki nem idegen az innováció szempontjából

Kisgyerekkorunktól arra tanítottak minket, hogy ne álljunk szóba idegenekkel. Pedig a hírekből szerzett információk ellenére az idegenek nem veszélyesek. Azért nem érezzük komfortosan magunkat a társaságukban, mert nincs velük közös kapcsolódási pontunk. Nem tudjuk, mik a szándékaik. Kio Stark előadásában azt tanácsolja, hogy inkább az ösztöneinkre, semmint a félelmeinkre hallgassunk, amikor idegenekkel találkozunk. Komoly irodalma van annak, hogy az ember gyakran könnyebben megnyílik és őszintébben beszél a lelki ügyeiről idegenek előtt, mint baráti vagy családi körben. Kevésbé esik nehezünkre idegenekkel kommunikálni, mert gyakran következmények nélküli kapcsolatunk van velük, és ezért nem érezzük a szükségét annak, hogy feltegyük az álarcunkat. Stark szerint a hozzánk közel állókkal szemben elfogultak vagyunk. „Elvárjuk tőlük, hogy megértsenek minket. Azt feltételezzük, hogy […] olvasnak a gondolatainkban.” Amikor a kollégáinkkal közösen dolgozunk egy innováción, ez az elfogultság és a közös véleményünk gátolja a kreativitást. Stark néhány provokatív gondolattal zárja előadását: „Sok időt töltünk azzal, hogy gyerekeinket oktassuk, hogyan bánjanak idegenekkel. Mi lenne, ha több időt töltenénk önmagunk oktatásával? Sutba vághatnánk az egymással szembeni összes gyanakvást. Teret engednénk ezzel a változásnak.”

3. Az új vállalati demokrácia

Ricardo Semler, a Semco Partners nevű brazil cég vezérigazgatója előadásában beszámol arról, hogy bárkinél többet tud a bonyolult cégek vezetésével járó kihívásokról. A vállalata több ezer alkalmazottat foglalkoztat, 100 millió dolláros forgalmat bonyolít le rakétahajtóművek gyártásából, és Brazíliában 4000 ATM-et működtet. De hogyan tudták megszüntetni a hagyományos munkahelyi szabályokat? Mi lenne, ha megszüntetnénk az óvodás szabályozásokat a munkahelyeken? Semler a vállalati demokrácia radikális formáját alakította ki; újragondolt mindent a megbeszélésektől kezdve a szabadságok bejelentéséig. Azt is be akarta bizonyítani, hogy a munkát és a magánéletet igenis egyensúlyba lehet hozni. Elsősorban az foglalkoztatta: „hogyan tanúsítsunk bölcsességet? […] Az ipari forradalom korszakából, […] a tudás korszakából származunk, de nem vagyunk közelebb a bölcsesség korszakához.” Számos, jelenleg alkalmazott szabály gátolja az innovációs és az együttműködést támogató törekvéseinket. Semler megoldása radikálisnak tűnhet, de a legnagyobb kérdésekre nem is lehet máshogy választ adni. Simon Sinek szerint „az emberek nem azt veszik meg, amit csinálsz, azt veszik meg, amiért csinálod. Egyszerűen csak az a dolgod, hogy megmutasd, miben hiszel.”. Már csak az a kérdés, hogyan tervezzünk és hogyan tegyünk szert több bölcsességre.

4. Az innováció új szabályai

©

Mit jelent az innováció? Számos félreértés és tévhit kering a témában, de Carl Bass vállalja, hogy előadása során tiszta vizet önt a pohárba. „Az innováció az a folyamat, amellyel megváltoztatjuk a világot. A lényege, hogy jobbá tesszük a dolgokat, mégpedig jelentős, és remélhetőleg hasznos módon.” Ahogyan sokan megtapasztaltuk, az innováció kemény dió. Meg kell ragadnunk a lehetőségeket, és meg kell kérdőjeleznünk a biztosnak hitt dolgokat. Az innováció természeténél fogva együtt jár a kockázatvállalással és a szabályok megszegésével, ha nem is gondolnánk, hogy a sikeres cégeknél ilyesmi előfordulhat. A technológiai trendek rávilágítanak, hogy mennyire megváltoztak a játékszabályok. Már nem termékeket vásárolunk, hanem élményekre fizetünk elő. A felhők megváltoztatták az üzleti életet, a digitális gyártás pedig a termelőipart. Kütyük garmadájával tudunk hozzáférni az információhoz, és szinte korlátlan számítógépes kapacitás áll a rendelkezésünkre. Az innováció folyamatos mozgásban van, a régi szabályok és munkamódszerek egy ponton túl nem érvényesek. Nemcsak a szabályok változnak meg, hanem maga az innováció is.

A fenti cikk az Inspiráló TED-előadások: Innováció című könyv szerkesztett részlete. Hogyan állítsunk össze munkahelyi álomcsapatot? Miként tanulhatunk a kudarcainkból? Miért érdemes kilépni a komfortzónánkból? Az összeállítás a 100 legjobb innovációról szóló TED-beszédből szemezget. A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Könyvek HVG Könyvek

Ezért ne mondjunk igent minden kérésre

A világ azt várja, hogy a kérései teljesüljenek. Hogy igent mondjunk minden feladatra, találkozóra, szívességre. „Nem kérek nagy dolgot” – gondolják az emberek. De ha egész nap csak a felénk érkező labdákat passzolgatjuk vissza, sosem lesz időnk a szolgálatra.

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Lezuhant a román légierő egyik vadászgépe

Lezuhant a román légierő egyik vadászgépe

Felbukkant a Nürburgringen a Mercedes régen várt hiperautója, a One – videó

Felbukkant a Nürburgringen a Mercedes régen várt hiperautója, a One – videó