szerző:
hvg.hu

Szombatra az ország nagyobbik felében a tartós, sűrű köd miatt, négy megyében pedig az ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzése szerint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében narancs színű, azaz másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben szombaton az ónos eső miatt, a többi megyében pedig citromsárga figyelmeztetés van a tartós, sűrű köd miatt.

©

A meteorológusok szerint péntek délutántól a délnyugati tájakon nem zárható ki átmeneti ónos eső, ott ahol a hőmérséklet fagypont közelében marad. Éjjel és szombat napközben legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható vegyes csapadék; az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet.

Szombat napközben egyre inkább az eső lesz a jellemző. Friss összefüggő hóréteg (kb. lepel - 5 cm) inkább csak az északkeleti határvidéken (elsősorban Borsod északi felén) lehet. Ma is és szombaton is lesznek tartósan ködös területek, nagyobb valószínűséggel az ország keleti, északkeleti felén, illetve délnyugaton.

A fagyos területeken továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!