szerző:
hvg.hu

Ha filmsztárok és más hírességek költöznek, sokat kell várniuk vevőre: az adásvétel során több millió dollár mozog. Összegyűjtöttük néhány híresség aktuális ajánlatát.

Mel Gibson: hétmilliárdos stílus

Nem kevesebb mint 39,5 millió dollárért, vagyis jelenlegi árfolyamon 7,1 milliárd forintért szeretné eladni Connecticut állambéli birtokát Mel Gibson színész-rendező. Az Old Mill Farm (Öregmalom tanya) névre hallgató ingatlan a környék utolsó nagy birtoka, 77 hektáron fekszik. A Tudor-kori stílusban épített, 1400 négyzetméteres udvarháznak 15 szobája és 18 fürdőszobája van. A ház központi része egy hatalmas, kupolával lezárt hall, amelynek belmagassága 20 méter, persze a megfelelő ólomüveg csillárokkal és óriási kandallóval. A ház körüli kertekben labirintus, úszómedence, tó, teniszpálya, üvegház, cselédház, vadászház és istálló is van.

Paris Hilton: visszafogott ház

Feltette az internetre Los Angeles-i otthonát az egyszerűen csak hírességként meghatározható Paris Hilton is. A 4,25 millió dollárért (772 millió forint) kínált ingatlan helyett Hilton nagyobbat keres, lehetőleg zárt lakókertben vagy legalábbis a kíváncsi tekintetek elől rejtve. Jelenlegi, 278 négyzetméteres lakása elég kicsinek számít helyi viszonylatban. Mindemellett túlzottan ki van téve a riporterek és lesifotósok érdeklődésének, amint azt a hölgy körüli legutóbbi médiafelhajtás meg is mutatta. Mialatt Hilton házi őrizetben volt ittas vezetésért kiszabott büntetését töltve, a környéket ellepték a kíváncsiskodók, így a városi önkormányzat kénytelen volt a környező utcákat „megállni tilos” táblákkal ellepni.

Botrányhősnő nélkül persze az ingatlan nem lesz más, mint egy szépen felújított, extrákkal bővített, 1926-ban épült ház. Az új vevő találhat benne jacuzzit, vízesést, biztonsági szobát, hatalmas gardróbot és a legmodernebb házimozit, meg fekete-fehérre átalakított helyiségeket. Az átépítés előtt a ház 2,9 milliót ért, Paris Hilton legalábbis ennyiért vette.

Billy Joel: milliárdos szigetbirtokos

Valóságos szigete van a Luxist.com szerint Billy Joel énekesnek New York államban. A Centre Island névre hallgató, 750 méteres vízpartot is magában foglaló ingatlan már lassan egy éve nem leli új tulajdonosát. Ez valamelyest érthető 37,5 millió dolláros (6,8 milliárdos) kínálati árát tekintve. Öt évvel ezelőtt Joel csaknem a feléért vette az ingatlant, amely egy 1300 négyzetméteres kastélyon kívül három hálószobás vendégházzal és ugyanekkora strandházzal is büszkélkedhet. Mindehhez külső és belső úszómedence, teniszpálya, valamint bowlingterem tartozik.

Goran Visnjic: stúdióközelben

A move.com híre szerint eladó a Vészhelyzet egyik főszereplőjének, Goran Visnjicnek spanyol stílusú, kaliforniai villája. A Sherman Oaks-i ingatlant úgy választotta ki a horvát származású színész, hogy közel essen a nagy stúdiókhoz. 1,7 millió dollárért hirdették meg a mediterrán hangulatú, parkosított otthont. Három szoba, két fürdőszoba és úszómedence tartozik hozzá.

James Cameron: megépítetlen bázis

Amint arról korábban beszámoltunk, James Cameron, a háromszoros Oscar-díjas rendező, producer és forgatókönyv-író is megválik a „Nyugalom Bázisa” (Tranquility Base) nevet viselő, összesen 295 hektáros malibui birtokától. A hollywoodi producer, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Titanic és a Terminátor, az ezredforduló után vásárolta meg a páratlan természeti adottságokkal bíró, 25 millió dollárért (4,54 milliárd forint) kínált területet, amelyen családi fészket épített volna. Most azonban úgy döntött, az építkezési munka helyett teljes gőzzel legújabb, teljes egészében 3D-s, csúcstechnikával készült sci-fijére, az Avatarra koncentrál. A Santa Monica-i hegyek lankáin fekvő és a Pepperdine Egyetem szomszédságában elterülő Nyugalom Bázisa lélegzetelállító kilátással a malibui tengerpartra és a Santa Monica-öbölre néz. A Pacific Palisades, Santa Monica, Calbasas és Westlake Village közelében fekvő birtok leendő tulajdonosa paradicsomi hangulatot tudhat magáénak a világ egyik legexkluzívabb környékén. A tölgyekkel és őshonos növényekkel övezett ingatlan legmagasabb pontja 500 méter, amelyhez az út 50 méter magasról indul, kanyonokon és hegygerinceken át. A birtok teljesen elszigetelt, a környékén még ember alkotta építmény sem látható.

Tartalmi partnerünk a Bookmark Media ingatlanpiaci hírügynökség.

 

hvg.hu Ingatlanmenedzser

A tíz legdrágább családi ház

A múlt héten összegyűjtöttük az ország tíz legdrágább lakását, ezen a héten pedig a legborsosabb árú családi házakat vettük számba. A listavezető kétmilliárd forintba kerül, és a fővárosiak mellé egy debreceni vityilló is befurakodott a tízbe.

90 éves kaposvári fa lett az Év fája

90 éves kaposvári fa lett az Év fája

Összeszakadt egy víztározó gátja Oroszországban, többen meghaltak

Összeszakadt egy víztározó gátja Oroszországban, többen meghaltak

A Felcsút és a Debrecen is nyerni tudott az NB I-ben

A Felcsút és a Debrecen is nyerni tudott az NB I-ben

Óriási dézsát vitt az utánfutóján egy magyar sofőr

Óriási dézsát vitt az utánfutóján egy magyar sofőr

Nem egyszerű a helyzet Romániában, sűrűsödnek Orban gondjai

Nem egyszerű a helyzet Romániában, sűrűsödnek Orban gondjai

Mangalaci keményen próbálkozik, de lehet, hogy ez most kevés lesz

Mangalaci keményen próbálkozik, de lehet, hogy ez most kevés lesz