szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amíg Magyarországon szájhagyomány útján terjed, hogy a készházakra nem adnak hitelt a bankok, vagy éppen adnak, csak leminősítve, addig nyugati szomszédunknál ez fel sem merül. Sőt: a napokban éppen egy pénzintézet építtetett bankfiókot egy osztrák készházas céggel.

Magyarországon általános tévhit, hogy a bankok nem adnak hitelt készházakra. Ez koránt sincs így, sőt, a napokban a Raiffeisen Bank is bankfiókot építtetett magának az osztrák Hartl Haus-szal.

Ez a hír csak azoknak meglepő, akik még nem kellőképpen tájékozottak – jegyzi meg Arany Gábor, a bankfiókot

Könnyűszerkezetes bankfiók
is építő cég magyarországi képviseletének vezetője, majd hangsúlyozza: a hazai vállalkozók az elmúlt közel tíz esztendőben sajnos ontották magukból a rossz minőségben épített, olcsó könnyűszerkezetes házakat. Az olcsóságnak azonban ára van: az épületekből kispórolták az anyagot, vagy épp rossz minőségű alapanyagokat használtak. Még ma is található hazánkban olyan cég, amely olcsó fűrészárúval dolgozik – ezeket pedig nem lehet összehasonlítani sem árban, sem élettartamban, sem minőségben a külföldi cégek gyári körülmények között készült készházaival.

Ausztriában jóval több cég működik, mint hazánkban, mégsem az terjedt el, hogy a készház megbízhatatlan, hanem éppen annak ellenkezője. Olyannyira nem, hogy ott már lassan 100 házból 40 ház készház technológiával épül. Sőt, Ausztriában nem is olyan régen átadtak egy Hartl Haus készházból épült bankfiókot, melynek átadásán több politikus és üzletember is jelen volt. Az épület egyedileg lett tervezve és megfelel az építésbiológiai és fizikai feltételeknek, továbbá a mai energiatakarékos elvárásoknak és értékeknek, amelyeket egy beton vagy téglaházzal nehezen tudna hozni a tulajdonos.

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit