szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkezdte magyarországi működését Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője, a HB Reavis Group. A cégcsoport a közelmúltban Romániában, Horvátországban, Ukrajnában és Lengyelországban is megkezdte piaci terjeszkedését.

Megkezdte magyarországi működését Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője, a HB Reavis Group. A hazánkban elsősorban bevásárlóközpontok és irodaparkok megvalósítását megcélzó pozsonyi székhelyű társaság előrehaladott tárgyalásokat folytat egyes területek megvásárlásáról, az első nagyobb projekt bejelentésére rövidesen sor kerülhet.

A HB Reavis az irodai szegmensben elsősorban „A” kategóriás nagyméretű irodaparkokat kíván felépíteni. A társaság előrejelzése szerint a magyar irodapiac a következő években jelentős átrendeződés, a korábbinál jóval erőteljesebb szegmentáció előtt áll, mely folyamatban a HB Reavis is aktív szereplőként kíván részt venni. A tervek között elsősorban budapesti irodapark-projektek szerepelnek, de egyes vidéki nagyvárosokban – várhatóan bevásárlóközpont-fejlesztések kiegészítéseként – szintén várható ilyen jellegű fejlesztés.

Bevásárlóközpontok fejlesztésével a HB Reavis budapesti és vidéki célpontokat egyaránt megcéloz. Budapesten a Hungária-körgyűrűn belül található, valamint dél-budai területek számítanak elsődleges célpontoknak, ahol egyaránt tervezik elegáns, központi elhelyezkedésű, valamint kisebb vonzáskörzetű, egy adott környék számára kialakított bevásárlóközpontok megvalósítását. Vidéken elsősorban nagyobb városokban kívánnak központi elhelyezkedésű bevásárló-, sport- és szórakoztatócentrumokat kialakítani.

A HB Reavis Group 1993-as megalakulása óta eddig összesen 770 millió euró értékben fejlesztett ingatlanokat – elsősorban Szlovákiában és Csehországban, jelenleg közel félmilliárd euró értékű a folyamatban lévő projektjeinek értéke. A jelenlegi portfolió összesen 353 ezer négyzetméternyi üzleti célú ingatlant tartalmaz. A szlovák magánszemélyek tulajdonában lévő cégcsoport Magyarországon kívül a közelmúltban Romániában, Horvátországban, Ukrajnában és Lengyelországban is megkezdte piaci terjeszkedését.
Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Énekkel köszönti a Nemzeti társulata a születésnapos Törőcsik Marit

Énekkel köszönti a Nemzeti társulata a születésnapos Törőcsik Marit

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak