Balatonring: újabb lépés a megvalósulás felé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

 A polgármester beszámolója szerint a szakhatóságokkal előzetesen ...

 A polgármester beszámolója szerint a szakhatóságokkal előzetesen  egyeztetett új rendezési terv egy hónapon át ki volt függesztve a polgármesteri hivatal falára. Ez alatt az időszak alatt nem érkezett érdemi változtatási javaslat, így a testület a tervet módosítás nélkül elfogadta. 

Bobek József közölte, gyakorlatilag elkészült a település csatornázása, amelynek megvalósítását a Balatonrig beruházói magukra vállalták. Kifejtette, jelenleg az okoz gondot a térségben, hogy Somogysámson és Somogyzsitfa között - érintve a motorversenypálya építési területét is - magasan áll a talajvíz. A belvizet folyamatosan szivattyúzzák, így van arra remény, hogy pár hét múlva, mire megkaphatja a beruházás az építési engedélyt, nem hátráltatja majd a munkák megkezdését.

 A pénzügyi és gazdasági válság nem ingatta meg a Balatonring beruházóit - mondta Kovács Bence Jánosnak, a sávolyi beruházást előkészítő és menedzselő Grupo Milton elnöke az MTI-nek. Sávolyon a több mint 400 millió eurós beruházást a 30 millió eurós törzstőkéjű Share Capital Konzorcium tervezi megvalósítani, amelyet a vezető Sedesa-csoport mellett a Bancaja bankcsoport és a Ballester építőipari vállalatcsoport alkotja azonos részvételi arányban.  

Kovács Bence János tájékoztatása szerint a sávolyi beruházás befektetőinek 2007-ben 1 milliárd euró feletti volt az adózás utáni nyereségük, 2008-as adatok még nem állnak rendelkezésre.