szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Azt reméli az önkormányzat, hogy a beruházás sorozat nyomán felértékelődnek a központ ingatlanai.

Azt reméli az önkormányzat, hogy a beruházás sorozat nyomán felértékelődnek a központ ingatlanai. Az Ingatlanmenedzsernek nyilatkozó helyi közvetítők szerint nem automatikus ez, csak lehetőség. Maga a szentendrei piac ugyanis eléggé beállt, a tranzakciók száma erősen csökkent, bár az érdeklődők nem tűntek el. Gyakorlatilag most is sok budapesti keres 20 millió forint alatti belvárosi lakást, de ezekből hiány van, viszont az üzlethelyiségekért nem nagyon tolonganak a magas bérleti díjak miatt.

 

Dietz Ferenc polgármester azt mondta lapunknak, hogy a 2008-ban kibocsátott 3,5 milliárd forint értékű kötvényből 1 milliárd forint a szabad felhasználású, 2,5 az óvadéki rész. Ebből az egymilliárdból fedezik a rehabilitációs projektekhez szükséges önerőt. Több utcát, közterületeket, középületeket újítanak fel, folytatva a korábban kezdett 1000év+ nevű programot, idén 11 projektet fejeznek be.


Közben az önkormányzat szeretné eladni saját ingatlanainak egy részét, honlapján 14, frekventált helyen lévő ingatlant kínál. Egyelőre nem tudni, milyen sikerrel, erről nem beszélt a polgármester. „Folyamatban van az eladás, lesz néhány, amit csomagban értékesítünk, egyeseket viszont koncesszióba adunk, s közösen fejlesztjük a koncessziót elnyerővel” – tájékoztatott a tervekről. Főleg üzlethelyiségekről lehet szó, ezeknél éri meg ez az eljárás.


Más forrásból úgy tudjuk, hogy egy régen tervezett kereskedelmi projekt is révbe érhet Szentendrén.  A REM Zrt. (a volt Raiffeisen Ingatlan) egy bevásárló-és szolgáltató központot tervez a HÉV végállomásához közel. A Pannon Corso engedélyeztetése a végéhez közeledik,  még idén meg is kezdhetik az építkezést. A további halasztás sem lenne meglepő, a kereslet ugyanis nem növekszik elég gyorsan a városban és környékén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!