Videó: ideális partihelyszínek - a Pécsi Bőrgyár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Pécsi Egyetemi Napok több mint másfél évtizede Pécs legnagyobb ifjúsági rendezvénye, egyidős a pécsi hallgatói...

A Pécsi Egyetemi Napok több mint másfél évtizede Pécs legnagyobb ifjúsági rendezvénye, egyidős a pécsi hallgatói mozgalommal. Ez a fesztivál nyitja az adott év rendezvényszezonját, és egyben az egyetemi hallgatóságot és a fiatalokat legjobban megmozgató esemény az egész régióban. Idén április 21-24 között várják a látogatókat az ország minden tájáról.

2009-ben a PEN új otthont lelt a Pécsi Bőrgyárban, miután előző évben a Zsolnay-gyár már túl kicsinek bizonyult. Tavaly április végén mintegy 15 ezren szórakoztak a Bőrgyárban, egyetemisták, pécsiek és az ország számos pontjáról érkező vendégek vegyesen. Idén a PEN minden eddiginél több programhelyszínnel és minden eddiginél gazdagabb programkínálattal érkezik a kulturális fővárosi év egyik kiemelt fontosságú könnyűzenei rendezvényeként. A fesztivál Pécs 2010 EKF logó alatt is fut.

A Bőrgyárat, az ország egyik legnagyobb múltú, még 1762-ben alapított üzemét 1993-ban alakították részvénytársasággá. Az évek során azonban egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a hatalmas, szinte a belvárosban működő korszerűtlen épületekben nem lehet gazdaságosan bőrgyárat üzemeltetni. A gyárral együtt a közel 250 éves Pécsi bőrgyártás is megszűnt.

Az alábbi videón Szabó Gábor, a PEN főszervezője mutatja be a helyszínt, a volt Pécsi Bőrgyár épületeit. A felvétel 2008-ban készült.

Forrás: Myspace

Ebben a romos épületcsoportban rendezték meg a tavalyi PEN-t, amely abszolút nézőszámot döntött. Egy szombati nap összesen mintegy 4200-an látogattak ki a fesztivál utolsó estéjére a Bőrgyárba. Telt sátor előtt lépett fel a Quimby, rengetegen voltak kíváncsiak a Magyarországon debütáló Firewaterre, és mind a Folk 'n Roll színpadon, mind a Bőrgyár utcáin óriási sikert aratott a francia Wombolombakehe Orchestra. Mindez azt is jelenti, hogy a PEN összlátogatószáma megközelítette a 15 ezret.

A fesztivál ideje alatt 22 órától hajnali 4-ig óránként indulnak a Szántó-Kovács János úti megállótól a különjáratok a Bőrgyár felé és vissza, útba ejtve többek között a Jakabhegyi kollégiumot, az Árkádot, az Egyetemvárost, avagy a Tüzér utcát.