szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Nem lehet kizárni, hogy a Demján Sándor tulajdonában lévő TriGranit csoport a szlovákiai Pozsony helyett...

Nem lehet kizárni, hogy a Demján Sándor tulajdonában lévő TriGranit csoport a szlovákiai Pozsony helyett Magyarországon építi meg a Metropolis épületegyüttest – jelezte Zászlós Gábor, a társaság szlovákiai elnöke keddi pozsonyi tájékoztatóján.

A Metropolis terve, amely Szlovákiában „megakaszinó projekt” néven híresült el, évek óta éles vitákat váltottak ki Pozsonyban, a TriGránit ezért fontolgatja a váltást. Zászlós Gábor elmondta: a legújabb tervek szerint a kaszinók az épületegyüttes három százaléka helyett mindössze két százalékot – tizenkilencezer négyzetmétert – foglalnának el.

„Offenzívába akarok átmenni, aktívan védeni a befektetést, s a városi képviselőknek, a parlamentnek, és a nyilvánosságnak is releváns információkat szeretnék szolgáltatni arról, mit is jelent a fejlesztés Szlovákiára és az állampolgárokra nézve” – fejtette ki Zászlós.

A TriGránit a jövőben nem a kaszinóval kapcsolatban szeretne megnyilvánulni, mivel „az a bevásárló-sportközpont elhanyagolható részét képezi, az ellenkampányban viszont célzatosan kihasználják a különböző civil szervezetek".

Zászlós azt állította: a Metropolis megépítése új munkahelyeket teremtene, és több külföldi turistát vonzana a városba. Amennyiben a közvélemény és a városvezetés továbbra sem tartja kívánatosnak a befektetést, a beruházást másutt, esetleg Magyarországon, Bezenye és Rajka közelében valósítanák meg. Rajka polgármestere állítólag érdeklődik a projekt iránt.

A kaszinók ellen a szlovák kereszténydemokraták (KDH) kezdeményezésére KDH mintegy 125 ezer tiltakozó aláírást szedtek össze eddig. Zászlós szerint azonban több szakmai szervezet is támogatja a beruházást, amelynek értéke 1,5 milliárd euró lenne. Az államkassza bevétele a forgalomból szerinte évi 600 millió euróra rúgna. A Metropolis megépítése 3-5 évig tartana.

A pozsony-ligetfalusi önkormányzat (és a szomszédos Horvátjárfalu) a területére tervezett többfunkciós központ urbanisztikai tervét az év elején elutasította.

A tervezett Metropolis „megakaszinó” néven elhíresült terv ellen elsősorban a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) hadakozik, amely szerint a többfunkciós központ éppen a kaszinó miatt a bűnözés melegágyává válhat. A másik oldalon azonban számos támogatója van a tervnek, amely a vitatott kaszinón kívül egyebek között kongresszusi és szabadidő központot, üzleti negyedet, golfpályát, élményfürdőt is tartalmaz. A vita egyelőre nincs lezárva.

A Metropolis az eddig hiányzó konferenciaturizmus első jelentős szlovákiai bázisává válhat, ezt a célt szolgálják a szállodák és az előadótermek – mutatott rá a beruházás egyik fő előnyére a TriGránit szlovákiai vezetője. A kongresszusi turizmus szereplői az átlagos kirándulónál ötször többet költenek, ami az adott város számára nagy bevételt jelent.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Rossz hír Demjánnak

Nagy erőkkel folytatódik a TriGranit bevásárlóközpontjának kivitelezése Zágrábban, az Arena Centar a korábban...

Minden kiszivárgott a Huawei ütős új telefonjairól – infók, fotók, videók

Minden kiszivárgott a Huawei ütős új telefonjairól – infók, fotók, videók

Vonatszerencsétlenség Kongóban

Vonatszerencsétlenség Kongóban

Kínai tudósok egereket vittek az űrbe, és úgy néz ki, megérte

Kínai tudósok egereket vittek az űrbe, és úgy néz ki, megérte

Sikerült a csúcsdöntés: egymillió fölött a Youtube-on a Pamkutya

Sikerült a csúcsdöntés: egymillió fölött a Youtube-on a Pamkutya

Tömeggyilkosság Új-Zélandon: 1,5 millió videót törölt a Facebook, 1,2 milliót a feltöltés pillanatában

Tömeggyilkosság Új-Zélandon: 1,5 millió videót törölt a Facebook, 1,2 milliót a feltöltés pillanatában

Kis falvakba lehelne kulturális életet a kormány

Kis falvakba lehelne kulturális életet a kormány