szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Idén Stockholm lett a legzöldebb európai főváros. Ott már bőven ihatják a szökőkutak vizét és nyugodtan lehet halászni.

Idén Stockholm lett a legzöldebb európai főváros. Ott már bőven ihatják a szökőkutak vizét és nyugodtan lehet halászni. Bezzeg Budapest! Csak a 17-dik lett – akadt ki egy környezetvédelmi fórumon Tarlós István főpolgármester. Ám gyorsan hozzátette: azon dolgozik, hogy a magyar város feljebb kerüljön a listán.

Stockholmban nagyon tiszta a víz
©

Jövőre még nem lesz mód a javításra, ugyanis idén Hamburgot jelölték 2011 Zöld Fővárosának. Ráadásul foglalt már 2012 és 2013 is: előbbit a spanyol Vitoria-Gasteiz tartományi főváros, utóbbit pedig a franciaországi Nantes nyerte el.  Az Európai Bizottság által odaítélt kitüntető cím arra ösztönzi a városokat, hogy - a várostervezés során szisztematikusan figyelembe véve a környezetvédelmi szempontokat - javítsák a városi élet minőségét.

Nantesból kiköltöztették az ipart

 Vitoria-Gasteiz jelentős haladást ért el hagyományos városi környezet zöldebbé tételében. A "zöld öv", amely részben a lepusztult városrészek átalakításával létrejött  féltermészetes zöldterület, körbefogja a városközpontot, biztosítva, hogy a teljes lakossága - mintegy 250 ezer ember - nem több mint 300 méterre éljen a nyílt zöld területtől.

 A 285 ezer lakosú Nantes létszámát tekintve a hatodik város Franciaországban. Két nagy folyó, a Loire és az Erdre szeli át, sikeresen kapcsolta össze "zöld és kék" területeit. Számos Natura 2000 és más természetvédelmi terület határos Nantes-tal, amelynek lakossága nagy gondot fordít az állat- és növényvilág megőrzésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem tartotta be a súlykorlátozást a busz, majdnem leszakadt alatta a híd – videó

Nem tartotta be a súlykorlátozást a busz, majdnem leszakadt alatta a híd – videó

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Megint olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Megint olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

20 éves megoldást dob ki a Microsoft a böngészőkből

20 éves megoldást dob ki a Microsoft a böngészőkből