szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Asztali dísz habcsókbólA habkarika tradicionális karácsonyi sütemény; akik a receptjét ismerik, azoknak nem okozhat...

Asztali dísz habcsókból

A habkarika tradicionális karácsonyi sütemény; akik a receptjét ismerik, azoknak nem okozhat gondot a habcsókdísz elkészítése sem. (Receptje letölthető innen.) A nyomózsákkal formázott, kész habcsókokat ételfestékkel színezett cukormázzal ragassza össze. A dísz alapja az elegáns, karimás körtálca: ezekre helyezze körkörösen a habcsókokat. Öt rétegnél már jól érvényesül a karácsonyfa sziluettje. Tojásfehérjével ragassza össze a habcsókokat, így a „fa” nem esik szét.

Karácsonyfa mézeskalácsból

A mézeskalácsfa elkészítése idő- és munkaigényes, de a látvány (és az íz) kárpótol a fáradságért. Aki nem ismeri a mézeskalács receptjét, letöltheti innen. A hozzávalók egy kisebb fához elegendőek. Nyújtsa ki egy centi vastagra a masszát, késsel vágja ki a rétegeket. Ötágú csillagokat formázzon, mindig egyel kisebb méretben. A lapokat süsse meg. A díszhez válasszon egy elegáns talapzatot, s a csillagokat ezekre helyezze. Végül csorgasson a fára cukormázat, ez fixálja a rétegeket.


 


A mutatós dekoráció alapjául szolgáló keménycukorka fehér, zöld színei illenek az ünnep hangulatához. A cukorkákat ragassza egy süveg formájú sablonra (kartonlapból elkészíthető). A cukorkák közötti réseket töltse ki cukormázzal, majd a díszt helyezze egy elegáns talpas tálcára.

Dekoráció keménycukorkából

[[ Oldaltörés: Még több finomság ]]Illatos kompozíció

Narancsból fadíszt

Karácsonyfadíszként szárított narancsszeletek is felhasználhatók, a natúrdekoráció a hagyományos díszekkel kombinálva, illetve önmagukban egyaránt jól mutat.Illatos, elegáns asztali dísz készíthető fahéj és babérlevél felhasználásával. Egy dobozkára, egy üvegkaspóra, díszszalagra, és egy erősebb pálcára van szükség (a használaton kívüli fakanál is megfelel a célnak). A kaspót bélelje ki, hogy a dísz stabilan megálljon benne, az oldalsó részekre babérlevelek kerüljenek. Rögzítse a doboz alsó oldalához a szalaggal átkötött pálcát, végül ragassza fel a fahéj rudacskákat, s a kompozíciót díszítse szalaggal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!