szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi építési piac egyik vezető mérnöki tanácsadó cége, a Magyarországon is jelen lévő EC Harris szerint...

A nemzetközi építési piac egyik vezető mérnöki tanácsadó cége, a Magyarországon is jelen lévő EC Harris szerint Svájcban 25 százalékkal magasabbak az építési költségek, mint bárhol a világban. A cég globálisan 55 országot vizsgált, bázisnak a brit értékeket vette, az éves felmérést már hosszú évek óta elvégzi - közölte az ERE szaklap.

A svájci Zug városa mellett épült fel a világ legdrágább háza

A globális drágasági listában az első tíz között nyolc európai ország található. Érdekes, hogy Svájcban 71 százalékkal kerül többe az építkezés, mint Nagy-Britanniában, s 2008-ben ez a különbség még kisebb is volt, mert akkor a briteknél 20 százalékkal magasabb értékeket rögzítettek. A britek egyébként Bahreinnel közösen a 12-dik helyen állnak, ez négy hellyel magasabb, mint a tavalyi listán volt.

©

Svájc mögött Dánia, Svédország és Kanada végzett idén. Hozzájuk képest viszonylag legolcsóbb India és Sri Lanka, mindkét országban 72 százalékkal kevesebbe kerül ez, mint Nagy-Britanniában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Tovább zuhan a magyar építőipar

Az idén májusban még lassult az építőipari termelés visszaesése éves összehasonlításban az áprilisi 14,4 százalékról...