Ilyen egy nagyon menő budapesti lakás

Ilyen egy nagyon menő budapesti lakás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy lakás nem feltétlenül attól menő, hogy felkapott helyen van, nagyméretű, tele van természetes fénnyel, hanem akkor (is), ha kicsi ugyan,de kreatív, nem ömlik be a napfény, de barátságos és nemcsak élhető, de praktikus is. Egy ilyen lakást mutat be az "egy nap a városban" urbanista blog.

A Bródy Sándor utcai lakás amúgy elég rémes alapokra épült. Az egész mindössze 29 négyzetméter amiben benne van a hátul található ablaktalan szoba is. De a lakás többi része sem egyszerű eset: egyetlen, udvarra néző, földszinti térről van szó, amibe alig jut be a fény, közben meg valamivel magasabb, mint amilyen széles – írják a blog hozzáértői.

A lakótér berendezője ezzel együtt is  tökéletesen használható, nagyon élhető, csodálatos kis zugot alakított ki magának. Az ablak és a fényáteresztő ajtó közti részre kis dobozhelyiségeket rendezett be, oda úgysem jön fény, kár szabadon hagyni. Ebben a sávban van tehát a mosógépnyi mosókonyha, a szekrénybe rakott hűtő, mikróval, porszívóval, meg a lépcsősor a középső galériára.

További képekért kattintson!
©

A földszinten van még a társadalmi helyiség, azaz egy tágas étkezőasztal. És itt van a tulajdonképpen használaton kívüli – de ha úgy tetszik, többfunkciós – hátsó kis helység is, ami hol laptopszoba, hol vendégszoba funkciót tölt be, de könyvtár, irattár is.

Nem volt cél, hogy egy lendülettel lehessen felmenni a felső szintre, túl nagy lett volna a szintmagasság, ami elválasztotta volna a tereket egymástól, így középmagasságban, az ablak előtt egy pihenőt rendezett be: a lakás központi részét, egy dolgozószobát. A galérián meg a nagy ágy, a megvilágított ruhásszekrény, meg egy elég nagy kád.

További részleteket itt és itt lehet olvasni.