Ezt a robotlányt arra tervezték, hogy a lakásálmait valósítsa meg

Ezt a robotlányt arra tervezték, hogy a lakásálmait valósítsa meg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Csilla névre hallgató csetbot-asszisztens nemcsak felkutatja a legmegfelelőbb lakást, hanem a hitelkiválasztásban is segít. A hús-vér asszisztenseknek állítólag nincs okuk a féltékenységre, az ő munkájukra is szükség lesz.

Facebook Messenger alkalmazáson keresztül elérhető csevegőrobotot mutatott be az Otthon Centrum. A Csilla névre keresztelt virtuális ügyintéző az ingatlan és a hitel kiválasztásába is segít. Hamarosan jön az e-szerződés, illetve a big data elemzéseken alapuló ingatlanajánló rendszer.

Csillát az Index, az Árkád és a szállás.hu csevegőrobotját is készítő Talk-A-Bot fejlesztette. A virtuális asszisztens a potenciális ügyfelekkel való társalgás során folyamatosan tanul, ezáltal segítve a személyre szabott ajánlatok megtalálását. A megfelelő ingatlan megtalálása esetén Csilla kapcsolatfelvételi lehetőségeket kínál fel az ingatlanszakértővel. Amennyiben a keresés nem zárul sikerrel, úgy kérhetjük Csillát, hogy amikor az általunk megadott paramétereknek megfelelő ingatlan válik elérhetővé, azt üzenetben jelezze felénk.

További értékes funkcióinak egyike az árváltozás követő, amely bekapcsolásával a kiválasztott ingatlanok árának változása esetén a csevegőrobot azonnal értesít minket. Szintén fontos innováció az ingatlanajánló rendszer, amely elemezve a lezajlott tranzakciókat és a keresési előzményeket, segít megtalálni a legmegfelelőbb ingatlant. Az algoritmus képes az ember által megfigyelt mintákat a számára feldolgozhatatlan mennyiségű faktorral súlyozni, így relevánsabb ajánlatokat tud felmutatni az érdeklődőknek.

„Az automatizációs folyamatok azonban nem képesek kiváltani az emberi tényezőt ebben a szektorban” – hangsúlyozza Kosztolánczy György. Ennek legfőbb oka véleménye szerint, hogy az ingatlan eladás és vásárlás során az ügyfelek erőteljesen igénylik a szakértő figyelmet, a döntések emberi és szakmai támogatását. Ez kiemelten igaz azokban az összetett és bonyolult helyzetekben, amelyeket jelzáloggal terhelt vagy végrehajtás alatt lévő ingatlanok, hagyatéki ügyek vagy láncvásárlások idézhetnek elő.

Az ingatlanpiaci szektorban egyre nagyobb teret nyernek az olyan innovatív technológiai megoldások, mint a virtuális valóság (Virtual Reality, VR), a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR), és az adatbányászat, illetve a statisztikai módszereket alkalmazó (ún. big data) szoftverek vagy a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI).