Budai palotába költözött a Nemzeti Nyomozó Iroda

Budai palotába költözött a Nemzeti Nyomozó Iroda

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az NNI áttelepítése több mint 5 milliárd forintba került.

Az egységes elhelyezés érdekében megújult helyszínre költözött a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Őrzési Osztálya – derül ki a police.hu-n megjelent közleményből.

Azt is írják, hogy “a szakmai munkát jól felszerelt irodák, kihallgató helyiségek, irattárak és a minősített adatok védelmét biztosító technikai eszközök is támogatják”, illetve azt is, hogy az objektum teljes területe (épületek és ősfás park) nagyjából 55 ezer négyzetméter, amelyből az épületek területe 13 ezer négyzetméter.

A Népszava mindezt azzal egészíti ki, hogy a terület egy több mint négyhektáros ősfás park, ahol egy háromszintes szecessziós villa a hozzátartozó hipermodern kiszolgáló épület is található. A kívül-belül felújított komplexumot Pintér Sándor belügyminiszter adta át csütörtökön.

Az óriási park és ingatlanegyüttes korábban a Határőrség Országos Parancsnokságának adott otthont, a kormány azonban 2017-ben eldöntötte, hogy ide költöztetik át az NNI-t – írta a Népszava, amely megjegyzi: az ügyet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították, és közpénzt is adtak az átalakításra:

az Orbán Viktor által jóváhagyott határozat 2017-2018 között összesen 5,2 milliárd forinttal támogatta a rendőrök költözködését.

A police.hu-n olvashatók szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda és az Őrzési Osztály Labanc úti objektumba történő költözése "jelentős minőségi változást hozott a szervezeti egységek és a személyi állomány életében. A munkatársak a régi, szűkös elhelyezést biztosító épületből egy teljesen felújított, funkcionális helyiségekkel ellátott, új bútorzattal felszerelt, parkosított környezetbe kerültek, amely méltó körülményeket biztosít számukra."

Hozzászólások