szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökség elárulta, miért nem kapcsolják le a világítást az új stadionban.

A Puskás Aréna Budapest egyik szimbolikus épülete és meghatározó turisztikai attrackiója, ezért úszik éjjel-nappal fényárban, szűrhető le Orbán Balázs államtitkár válaszából, amelyet a 24.hu szúrt ki.

A Puskás Aréna november 15-én az Uruguay elleni barátságos meccsel nyílt meg, szintén 24.hu írta meg egy héttel később, hogy a stadionban akkor is működik a világítás minden emeleten és lépcsőházban, ha nincsenek rendezvények.

Stummer János jobbikos képviselő még december 2-án fordult írásbeli kérdéssel Gulyás Gergelyhez, hogy megtudja, "Mi indokolja a Puskás Aréna éjszakai kivilágítását?".

A Miniszterelnökséget vezető miniszterhez helyett Orbán Balázs válaszolt.

"Budapest méltán híres éjszakai látképének elmaradhatatlan része az épített örökségünk ikonikus elemeinek díszkivilágítása: az Országgyűlés, a Lánchíd, a Budai vár vagy akár a Szabadság-szobor. Fővárosunk azonban nem csak történelmi építészetével büszkélkedhet.

A Puskás Arénában (a továbbiakban: Aréna) Budapest egyik szimbolikus épülete született újjá, amely a városkép egyik meghatározó elemeként turisztikai attrakció is: nem csak nappal, hanem éjjel is.

Hiszen az Aréna több lett, mint egy stadion: Budapest egy világszínvonalú nyolcvanezres koncerthelyszínnel is gazdagodott, így a világhírű sztárok és együttesek többé nem fognak más közép-európai koncerthelyszínt választani pusztán azért, mert Magyarországon nincs megfelelő helyszín. Az Aréna konferenciáknak, fogadásoknak, zárt térben tartott előadásoknak, üzleti eseményeknek is helyszínéül szolgálhat, így a gazdaságos működés feltételei is adottak.

Az Aréna teljes világítását a legkorszerűbb, energiatakarékos LED lámpatestek biztosítják. A homlokzati díszkivilágítást 560 db színes LED világítótest oldja meg. A tervek szerint a díszkivilágítás a korábban említett budapesti középületek kivilágítási rendjéhez igazodva üzemel majd.

Az újjászületett és nemzeti színekben fürdő Aréna száz százalékban magyar teljesítmény: magyarok tervezték, magyarok építették. Büszkék lehetünk rá mindannyian, nappal és éjjel egyaránt. Legyen Ön is az!

– írta az államtitkár.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!