szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Családi apartmanok, kemping, sportpálya és napelempark is épülhet Mátraverebélyen.

3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére.

©

Ebből a pénzből családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark létrehozását, parkolók és utak kiépítését, illetve a Kálvária-kápolna felújítását valósítja meg a kegyhelyet üzemeltető Fons Sacer belső egyházi jogi személy. Mint a kegyhely sajtóosztálya közölte, a cél a szezonalitás csökkentése, a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása, a családos, fiatal és határon túli zarándokok és turisták megszólítása.

De a fejlesztés megvalósulásával nemcsak a vallási motivációjú látogatókra számítanak a kegyhelyen, hanem a kulturális turistákra, valamint az aktív- és az ökoturizmus kedvelőire is – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát