szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Régebben kifejezetten modernnek számított, most részlegesen elbontják.

A Váci utca és Régi posta utca sarkán álló, 1984-ben épült Fontana-házat lebontják, a helyén modern ház épül lakásokkal, a földszinten áruházzal – olvasható a Pestbuda.hu-n.

A portál a Mai Belváros című kerületi lapra hivatkozik a hírében, amely szerint a tulajdonos, a Müller Drogéria Magyarország Bt. végleges építési engedélyt kapott az épület részleges bontására és a tervezett új ház felépítésére.

Az új építmény földszintjén, az első emeleten és a mínusz egyes szinten a cég saját drogériája, valamint más áruház kap helyet. A felette lévő szintekre pedig

35 nagy méretű lakást terveznek.

A Fontana-házat Vedres György építész tervezte, 1984-ben adták át, története során pedig több elnevezése is volt. Az épületben étterem is működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi, Oroszi Babett, Szabó Yvette hvg360

Vitatott építkezések: itt-ott alulmaradt a Fidesz, másutt úgyis az lesz, amit akar

A fejlesztési tervekről sokszor nem kérdezik meg az önkormányzatokat és/vagy a lakosokat, így sokszor kész helyzet állítják őket, akkor pedig nagyon erősnek kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák a túl sokba kerülő vagy a helyiek érdekeit más szempontból sértő beruházásokat.

Daczi Dóra Ingatlan

Irreálisnak érzi az építőanyagok árait? Ez az oka

Az építőanyagok drágulásának oka még a 2008-as válságban gyökerezik. Jó hír a megrendelőknek, hogy a szakértők szerint mostantól nem kell anyagár-emelkedéssel számolni – a rossz hír pedig az, hogy ezt egy lakossági vásárló nem feltétlenül fogja észrevenni.

Hiába a kevesebb baleset, meglepte az autósokat a jövő évi kötelező ára

Hiába a kevesebb baleset, meglepte az autósokat a jövő évi kötelező ára

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is