Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az épület tetőszerkezete teljesen megújul.

Javában zajlik a Nyugati pályaudvar nagyjából 8200 négyzetméteres tetőszerkezetének felújítása. A munka során megújul a négy kupola is: az egyiket, az állomás bal oldalán találhatót, már a helyére emelték.

©
©

A MÁV közlése szerint folyamatosan halad a tető új üvegtábláinak beépítése is, és már megkezdődött a Teréz körút és Nyugati tér sarkán található két tornyon a tetőszerkezet bontása is.

Az ősz elején elbontották és felújítják a peronvégi táblákat és az óraszerkezetet is. A lámpatestek, a hangszórók és a kábelezés bontása is folyamatos, épül a pallózás mellett az új csapadékvíz-elvezető rendszer. Az asztalos díszítőmunkák és a főpárkány restaurálási munkálatai folyamatban vannak, új gipszdíszek és húzott főpárkányvakolat készül.

Korábban a csarnokba futó vágányok felsővezeték-hálózatát szerelték, és a csarnok előtt új, ideiglenes ütközőbakokat építettek be a 10-13. vágányok lezárására, hogy a külső sínpárok a felújítás alatt is használhatók legyenek a vonatforgalom számára. A csarnokban 70 ezer légköbméteres térállvány épült, jelenleg további állványok építése zajlik. Egy 7000 négyzetméteres védőhálót is kialakítottak az utasok és a munkások védelme érdekében, valamint két toronydarut is felállítottak.

Hozzászólások