szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre 13 ingatlan pályáztatása zajlik.

Ebben az évben 72 ingatlan értékesítését tervezi a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., amiből nettó 8 216 867 500 forint bevételt tervez. Jelenleg tizenhárom ingatlan pályáztatása zajlik – közölte a fővárosi önkormányzat a Magyar Nemzet megkeresésére.

Két pályázatot viszont visszavontak, így egyelőre nem lesz új tulajdonosa az újpesti víztorony mellett álló teleknek, illetve egy pilisszántói, egykoron iskolaként üzemelő, jelenleg zarándokszállóként működő kastélynak sem.

A lap arról is ír, hogy ha megvalósulnak a mostani tervek, akkor az egykori cinkotai strand helyén akár bevásárlóközpont is épülhetne. Indokként azt írják, hogy a főváros településszerkezeti tervébe (TSZT) is bekerült a cinkotai strand átminősítési szándéka: rekreációs területből vállalkozási területbe szeretnék átsorolni. Ezzel nem először támadják a fővárosi önkormányzatot, ám Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció képviselője korábban a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy „új építési jogokat csak a Kerületi Építési Szabályzatban lehet megállapítani. Az új fővárosi településszerkezeti terv alapján a kerületnek nem muszáj módosítania sem a funkciók körét, sem az építési paramétereket”.

Ezen felül a Telex gyűjtötte össze, miket árusít még Budapest. Eladó többek között Újpesten egy több mint ezer négyzetméteres ipari épület, a Gyáli úti Elemi Iskola és Óvoda felújításra szoruló épületegyüttese, valamint egy közel hatezer négyzetméteres építési területet a XVII. kerületben. Megvételre kínálnak még három vidéki kastélyépületet, a kéthelyit, a szőlősgyörökit és a tordasit is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!