szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lázár János volt miniszter szerint szinte biztosan bűncselekmény történt.

Több éve húzódik az az ügy, ami akkor robbant ki, amikor kiderült: a Feneketlen-tó mellett felépítendő Buda Gardens telkét és a rajta lévő leromlott állapotú ingatlant adta el az állam egy cégnek, amely aztán vélhetően jó áron értékesítette az ingatlanfejlesztőknek.

Bár a rendőrség korábban lezárta a nyomozást, Lázár János egy október végi VálaszOnline-nak adott interjújában felvetette, hogy mégiscsak bűncselekmény történt. A politikus egyébként úgy került a képbe, hogy a telek 2016 végéig az EMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Zrt.-é volt, aminek felügyelete a Miniszterelnökséghez, azaz Lázár János miniszter alá tartozott.

A hatóság újraindította a hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozást, a VálaszOnline-nak küldött válaszuk szerint az eljárás felderítési szakaszban van, egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit.

Közben az Index arról ír, hogy Lázár Jánost is meghallgatták az ügyben: „Engem meghallgatott a rendőrség ebben az ügyben december elején, a nyomozást ismeretlen tettes ellen újraindították, hogy milyen eredménnyel, azt természetesen nem lehet tudni.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!