Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ráadásul lehet, hogy a tüzet is az áramszolgáltató okozta.

Fél éven át számlázta a nem létező áramfogyasztást a közműszolgáltató annak az albertirsai családnak, akiknek tavaly nyáron leégett a házuk - írja a Mérce.hu.

Az NKM Zrt. csak most vett fel jegyzőkönyvet a tavaly júliusi tűzesetről, miután Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője levélben fordult a közművekért felelős Mager Andrea miniszternek.

Ezután az addig felhalmozódott, 700 ezer forintos számlatartozást is törölték.

A családnak korábban is volt vitája az áramszolgáltatóval. Egy vezetékcsere után feszültségingadozásra, és megmagyarázhatatlanul megnövekedett áramfogyasztásra panaszkodtak, de a vállalat nem foglalkozott a bejelentéseikkel.

A lakástűz okát nem sikerült még tisztázni, de mivel a tűz a korábban, a cég által cserélt vezeték környékén keletkezett, gyanítják, hogy köze lehet hozzá. Egy környékbeli másik háznál már megállapították, hogy ott a villanyóra közelében keletkezett tűz.

Tordai a Facebookon félsikernek nevezte az eredményt, és kifogásolja, hogy az NKM nem vizsgálta ki a feltehetően az áramingadozásból fakadó szerencsétlenséget, és kárpótlásról sem esett szó.

FÉLSIKER! Az albertirsai háromgyermekes családot nyáron érte a szerencsétlenség, mikor porig égett a házuk, viszont...

Közzétette: Tordai Bence – 2021. január 22., péntek
Hozzászólások