szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az építmény hosszú ideje senkit nem fogadott, és már erősen omladozott is.

Szerdán irányított módon felrobbantották Donald Trump korábbi amerikai elnök Atlantic Cityben álló egykori kaszinóhoteljének tornyát. Az AP egy hosszabb anyagot szentelt az építménynek, amely a cikk szerint néhány éve került Trump kezéből a milliárdos Carl Icahnhoz.

Az egykori elnök azért vált meg az ingatlantól, mert az csődbe ment. Az új tulajdonos azonban nem tudott új életet lehelni belé, így sokáig üresen állt, és ez idő alatt el is járt felette az idő. Annyira, hogy omladozni kezdett.

A Trump Plaza részeként megnyitott kaszinóhotel a ‘90-es években élte fénykorát; sztárok által vívott bokszmeccseket, de koncerteket is rendeztek benne, egy alkalommal még a Rolling Stones is fellépett itt. 2014-ben azonban bezárták.

A kaszinóhotelnek a Pacific Avenue-n és a Broadwalk nevű részen is vannak épületei, melyeket szintén elbontanak majd, de ezeket már nem robbantással teszik. A most keletkezett törmelékhalmot június 10-ig eltakarítják a szakemberek. Egy részét egy mesterséges zátony építéséhez fogják felhasználni Atlantic City partjainál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!