szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az olasz kommentelők azzal viccelődnek, hogy biztosan azért, mert "zöld" polgármestere van a fővárosnak.

Egy növényekkel benőtt mozgólépcsőről posztolt fényképet pár napja Crispian Balmer, a Reuters olaszországi tudósítója, azzal a megjegyzéssel, hogy ez is azon római projektek egyike, amelyek nem egészen sikerültek. A lépcső olyan látványt nyújt, mintha valamilyen posztapokaliptikus film díszlete lenne.

Az elhagyott mozgólépcsőről már a rómaiak is elfeledkeztek, úgyhogy most kicsit fel is kapta a sajtó. Valójában hálós kerítéssel takarják el, így nem is könnyű megtalálni. Eredetileg a Villa Borghese park alatti parkolót lehetett volna elérni a felszínről, a Via Venetóról, de láthatóan nem működik.

Az olasz kommentelők sem hagyták szó nélkül a dolgot. Voltak olyan szellemesek, akik szerint ez már Virginia Raggi, az Öt Csillag Mozgalomhoz tartozó polgármester hatása, aki tavaly nyáron a zöldterületek rendbetételét tűzte ki célul, vagy akik szerint a milánói függőleges erdőket irigyelte meg a főváros.

Mások egyéb hiábavalóan felépült, elhanyagolt, rozsdaette római beruházásokat ajánlottak a Reuters újságírójának figyelmébe. Ilyen az 1960-as római olimpiára épült Flaminio Stadion, amelyet évtizedekig csak rögbimeccsekre használtak, de hét éve teljesen üresen áll.

Vagy felemlegetik a Róma északi részén épült Vigna Clara vasútállomást, amely összesen nyolc napon át működött az 1990-es olaszországi focivébé alatt, azóta elhagyatott, bár már tervezik, hogy harminc év után újranyitják. 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyítás

Az elhagyatott Kelenföldi Hőerőmű, ahogy még sohasem látta

Egy budapesti helyszín is helyet kapott a 2018-as The Architectural Photography Awards legjobb építészeti fotókat összegyűjtő válogatásában: a 2005-ben bezárt Kelenföldi Hőerőműbe tekinthetünk be. Az elhagyatott irányítóterem és a még mindig érintetlen art deco mennyezeti üvegtető éles kontrasztja megkapó látványt nyújt. A képet Roman Robroek, holland fotóművész készítette, és az Interior (beltér) kategóriában jelölték győzelemre esélyesnek.