Jövőre nyílhat meg a luxusszálloda a Balettintézetben, amelynek az átadását 2017-re ígérték

Jövőre nyílhat meg a luxusszálloda a Balettintézetben, amelynek az átadását 2017-re ígérték

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A katari hátterű QPR Properties a DVM Groupot bízta meg azzal, hogy az Állami Balettintézet egykori épületét alakítsa át 151 szobás luxusszállodává.

A DVM csoport integrált építészeti és építőipari szolgáltató megkezdte az Andrássy út 25. szám alatt álló Drechsler palota kivitelezési munkálatait. A Magyar Államvasutak Nyugdíjintézeteként és Állami Balettintézetként is ismert műemléképület tulajdonosa, a QPR Properties itt nyitja majd meg 2022-ben a 151 szobás luxusszállót, a W Budapest Hotelt - közölte a kivitelező DVM csoport.

A katari hátterű QPR Properties nem először ígéri, hogy hamarosan megnyílik a szálloda: 2014-ben arról volt szó, hogy 2017-re lehet kész a projekt, 2017-ben aztán 2020-as megnyitást ígértek.

A QPR Properties a DVM Groupot bízta meg a kivitelezéssel, a cég számos hasonló nagyságrendű, nemzetközileg is díjazott budapesti műemléki felújításokban vett részt, ilyen volt például az Eiffel Palace, a Váci 1, az Ybl Villa, az amerikai nagykövetség, a Bank of China és a Helvetic Clinics.

A kivitelezőnek az ötcsillagos szálloda műszaki elvárásaira is fel kell készítenünk az épületet. Az örökségvédelem és műemléki helyreállítás jelentős gépészeti és elektromos megújulással egészül ki, amely a 16 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan minden helyiségét érinti - írták.

Hozzászólások