szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Március 31-én jelentik be, hogy pontosan hol várja majd a látogatókat a népszerű szórakozóhely.

A Dürer Kert 2008-ban nyitott meg az Ajtósi Dürer soron, tavaly ősszel viszont búcsút kellett mondaniuk a zuglói helyszínnek, akárcsak a művészeti komplexumként működő, próbatermekkel felszerelt Keleti blokknak.

Azt már bezáráskor tudni lehetett, hogy a népszerű szórakozóhely nem szűnik meg, a város egy másik pontján kaphat új otthont.

Horváth Máté, a Dürer Kert egyik koncertszervezője mondta el a Welovebudapest cikke szerinthogy az új Dürer Kert Budán lesz. Ennél többet nem árult el, a pontos címet március 31-én jelentik be.

A klub nem kapott állami támogatást, és közösségi finanszírozást sem kezdeményeztek, de az új Dürer Kert megnyitását bárki segítheti. Némi anyagi támogatásért cserébe különböző támogatói termékeket lehet megvásárolni, a bevételt pedig az új klub felépítésére fordítják.

Kedves Vendégeink! Amióta nyilvánosságra került, Hogy a Dürer Kertnek költöznie Kell AZ Ajtósiról, hihetetlen sok-... Közzétette: Dürer Kert - & nbsp; 2021. március 11., csütörtök

2018 júliusában került Orbán Viktor barátjának érdekeltségébe a Dürer Kert és Budapest egyik legértékesebb telke. A 36,8 ezer négyzetméteres, Városliget melletti területre egy NER-közeli tőkealap (amelyhez a HVG információi szerint Mészáros Lőrinc egyik intézője, Csík Zoltán is jelentősen hozzájárult) és Garancsi István ingatlanfejlesztő cége tette rá a kezét. A 24.hu akkor azt írta, hogy az új tulajdonos a szerződések alapján 30 napos felmondási idővel bármikor utcára teheti a bérlőket.

A Telex tavaly szeptemberben írta meg, hogy a Keleti blokkban próbáló zenészeknek jelezték: november elsejéig el kell hagyniuk a komplexumot. A koronavírus-járvány tovább nehezítette a klub helyzetét, mivel többek között koncertet sem lehetett tartani a helyen. A Dürer Kert végül november 5-én jelentette be, hogy búcsúzik az Ajtósi Dürer sortól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!