szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Danubius Hotels egyik budai szállodáját adták a közpénzzel támogatott alapítványnak.

Hosszú távú bérletbe adta a Feneketlen-tónál lévő Hotel Flamencót a Danubius Hotels a Mathias Corvinus Collegium számára – szúrta ki a Portfolio a Turizmus.com oldalán. A budai konferenciaszálloda legkevesebb négy évig üzemel majd hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként, de maximum 6 évre a bérlet meghosszabbítható.

A bérletre azért van szükség, mert a Mathias Corvinus Collegium lebontja az egykori Balassi Intézet épületét, helyére tavaly decemberben nyílt építészeti tervpályázatot írtak ki egy új budapesti épületegyüttes megtervezésére.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója szerint a pandémia miatt a nemzetközi turizmus várhatóan lassan áll csak helyre, ezért határoztak az épület bérbeadása mellett. Az eddig ott dolgozók a Danubius más szállodáiban kapnak munkát.

Ahogyan arról korábban a hvg.hu írt, a Mathias Corvinus Collegiumot tavaly tavasszal minősítették 25 év után közvagyont kezelő szervezetté, emiatt az Alaptörvényt is módosította a kormány, azóta pedig gyorsan ömlik ide a pénz és egyéb vagyontárgyak: többek közt megkapta az állam maradék, legalább 300 milliárdos MOL- illetve Richter-részvénypakettjét, és nagy értékű ingatlanokat is. Legutóbb tavaly karácsonykor kapott az államtól 100 milliárd forintot a szervezet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!