szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Teljesen felújítják a neoreneszánsz palotát.

Tavaly októberben kezdődött el a Hübner-udvar felújítása Budapest VI. kerületében, a Kodály köröndön a Studio KVARC építésziroda tervei alapján. A We Love Budapest cikke szerint a körönd négy neoreneszánsz épülete közül ez van a legrosszabb állapotban, ráadásul a négy tornyából kettő hiányzik.

©

A cikk szerint a tornyok a II. világháború során, bombatalálat miatt semmisültek meg, most viszont újjáépítik őket. Megújul az épület tetőtere – ahol 17 luxuslakást alakítanak majd ki –, valamint a külső és a belső homlokzata.

©

Ugyancsak megújulnak a kovácsoltvas korlátok, a díszfestett lépcsőház és a burkolatok is.

©

Cikkünk megjelenését követően a beruházó Márk Home Invest részéről Schmidt Lívia - az esetleges félreértések elkerülése végett - felhívta a figyelmet arra, hogy a cikkben szereplő, a Szinyei Merse Pál, Aradi és Kodály Körönd valamint az Andrássy út által határolt, a II. világháborúban bombatalálatot kapott épület, amelyet felújítanak, nem azonos azzal a szintén a Kodály köröndön található épülettel, amely 2014-ben égett le és amelynek egyébként ugyancsak zajlik a felújítása. A Kodály Körönd négy palotája közül a cikkben szereplő az egyetlen, amely két tornyát bombatalálat miatt vesztette el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szétrohad a Kodály köröndnél kiégett palota

A beázás és a penész miatt egyre rosszabb állapotban van az az Andrássy úti társasház, amelynek öt hete égett le a teteje. A műemlék épület harmadik emelete is tönkrement. A lakókat nemrég ismét visszaengedték a házba, hogy kimentsék az értékeiket. Közben az életveszély-elhárítást még nem fejezték be, így az állagmegóváshoz sem tudtak hozzákezdeni – derül ki az Index cikkéből és videójából.