szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új zöldfelület és közösségi tér lesz a XII. kerületi kirándulóhely környékén.

Hétfőtől elkezdik felszámolni a normafai régi buszfordulót és a parkolót.

Jelenleg a Normafát még jórészt aszfalt borítja, autók lepik el, és nagy helyet foglal el a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, ahol a forgalmasabb napokon kaotikus volt a közlekedés, egymást akadályozták a ki- és behajtó autósok. Az átalakítás után viszont a védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén is zöld közösségi tér lesz, a gerinc fősétánya pedig több száz méterrel meghosszabbodik. Ezenkívül füvesítenek, és nagyjából hetven fát és több száz cserjét ültetnek a tervek szerint.

A parkoló aszfaltja helyén az új járófelületek vízáteresztő burkolatot kapnak, a felszámolt buszforduló pedig parkos közösségi térré alakul.

A buszvégállomás és buszforduló megszüntetéséhez szükséges átalakítások mint az Eötvös út új, elkerülő szakasza, illetve a Konkoly-Thege úton az új parkoló, befejeződtek, így május 10-én megkezdődhet a terület megújítása.

A tervek szerint nagyjából öt-hat hónap alatt újulhat meg a Normafa központja, a buszforduló még a nyár folyamán átkerül Csillebércre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!