szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt visszautasította, hogy a budai Várnegyed kormányközeli lakásbérlői kedvéért hoznák ezt a törvényt.

A lakástörvény most ismert módosítási javaslata, az megítélésem szerint elfogadhatatlan, magam sem értek vele egyet

– nyilatkozta Papp László debreceni fideszes polgármester az RTL Híradónak. Arról a törvényjavaslatról nyilatkozott, amit múlt héten Böröcz László kormánypárti parlamenti képviselő nyújtott be, és amely 10,5–30 százalékos áron tenné megvásárolhatóvá az önkormányzati bérlakásokat azok bérlői számára. Ha a bérlő ajánlatot tesz, a javaslat jelen formája szerint azt mindenképpen el kellene fogadnia az önkormányzatnak.

A javaslat így elfogadása esetén Papp szerint több milliárd forintos vagyonvesztést okozna Debrecennek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a javaslatról még egyeztet a kormány az önkormányzatokkal. Arról, hogy a kormánypárti javaslatot fideszes városvezetők is kritizálják, a polgármester azt mondta, szerinte a normálisan működő pártoknál mindig vannak vélemények és ellenvélemények, most is ezek ütköztetése folyik történik.

Egy tucat polgármesterrel beszélt már Böröcz László a törvénymódosításról – mondta el a képviselő ugyancsak az RTL Híradónak. Próbálta megvilágítani a szempontjait, ezek egyrészét el is fogadták. A polgármesterek saját javaslatokat is tettek, ezekről Böröcz azt mondta:

Mi ezeket a javaslatokat természetesen megvizsgáljuk, és amennyiben úgy látjuk, hogy ez összhangban van a törvény céljával, vagy javít magán a törvényen, akkor még az is előfordulhat, hogy elfogadjuk őket.

A képviselő szerint a polgármesterek kivennének bizonyos ingatlanokat a privatizációval érintettek köréből, de részleteket nem árult el. Azt pedig visszautasította, hogy a budai Várnegyed kormányközeli lakásbérlői kedvéért hoznák ezt a törvényt. 60 ezer ember lakhatásáról van szó, nem egy-kettőéről – mondta erre.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy visszavonja a javaslatát, Böröcz azt mondta nem, most is kitart mellette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!