szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Duna House októberi adatokra támaszkodó barométere szerint a lakások esetében Pest megyében 4-6 százalék az...

A Duna House októberi adatokra támaszkodó barométere szerint a lakások esetében Pest megyében 4-6 százalék az irányárcsökkenés és 5-6 százalék további alku módosítja a kezdetben elképzelteket. Vagyis átlag összesen 10-11 százalékot lehet alkudni.

Érdekes lesz a kimutatást figyelni a végtörlesztés időszaka alatt, amikor az eladók az árkülönbözet adta mozgástérben feltehetően kompromisszumkészebbek lesznek a szokásosnál – vélik a DH elemzői.

©

Az irányár változása nem más, mint az a különbség, amely a megbízásban szereplő első irányár és a vevő megjelenésekor éppen rögzített utolsó irányár között van. Az alku azt a további árcsökkenést mutatja, amelyről a vevő és az eladó állapodott meg a tárgyalások során. A két szám különbsége jól mutatja azt a különbséget az árban, amelyet az eladó eredetileg gondolt és ami végül köttetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!