szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Jelentősen nőtt a közép-európai szállodák látogatottsága, az STR Global elemzése szerint 2011-ben 6,3 százalékkal...

Jelentősen nőtt a közép-európai szállodák látogatottsága, az STR Global elemzése szerint 2011-ben 6,3 százalékkal nőtt a szobák foglaltsága az előző évhez képest, ami a legnagyobb növekedés a világon, és kétszer meghaladja az európai 3 százalékos átlagot - írta a Rzeczpospolita című lengyel napilap.

Az elemzők szerint a nagy látogatottság nem emelte meg az árakat. Az átlag szobaárak mutatója csak 2,4 százalékkal nőtt, így Európa nagy része megelőzte a térséget. Lengyelországban a látogatottság 7,6 százalékkal emelkedett tavaly a 2010. évhez viszonyítva. Az eredményt a lengyel hotelek elsősorban a hazai vendégeknek köszönhetik, mert számuk 9 százalékkal nőtt, míg a külföldieké 4,4 százalékkal. A szakértők szerint a lengyel vendégek száma az utóbbi években folyamatosan emelkedik, ami a szakma számára stabilitást jelent.

Az átlagos lengyel szoba ára 2011 decemberében 65,6 euró volt,  1,9 euróval emelkedett egy éves viszonylatban. Ezzel szemben a cseh és a szlovák szobák több mint 71 euróba, az osztrákok és a németek 92 euróba, míg az oroszok 119 euróba kerültek. Az egyik lengyelországi luxushotellánc tulajdonosa szerint az árak annyira alacsonyak, hogy nemcsak befektetésekre, hanem még felújításokra sem futja.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!