szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Egész portfóliókat is vásárolnak manapság a nagy nemzetközi befektetők Németországban, s idén tovább növelik a német...

Lengyelország is a figyelem középpontjában van, rögtön Németország után

Egész portfóliókat is vásárolnak manapság a nagy nemzetközi befektetők Németországban, s idén tovább növelik a német ingatlanok arányát globális kosarukban. Főleg az irodaházak és bevásárlóközpontok jöhetnek szóba, de nem ritka a többszáz vagy ezer darabos lakástranzakció sem.

Az EC Harris ingatlanos mérnöki tanácsadó cég friss felmérése szerint a megkérdezett nemzetközi intézményi befektetők 70 százalékának továbbra is nagy az étvágya Európa legjobban teljesítő országában, hiszen növelni akarják befektetéseiket Németországban.

A válaszadók kétharmada szerint stabil a német gazdaság fejlődése, jók a kerskedelmi ingatlanok kihasználtsági mutatói, s ez megfelelő hozamokat biztosít nekik hosszú távon is. Az ingatlanok felértékelődése ugyancsak kedvező szempont számukra. Mindamellett sokan azt mondták, hogy bármit azért ők sem vesznek, csakis a kiemelkedő jövedelemtermelő képességű irodaházakat, plazákat és logisztikai parkokat részesítik előnyben.  

     

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!