szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy hónap alatt 9 milliónyi bírságot szabtak ki a rendőrök Csongrád megyében a közúti razziák során.

Egy hónap alatt csaknem 9 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki a Csongrád megyei rendőrség forgalomellenőrzési alosztálya, a 234 esetből 196 alkalommal külföldi állampolgárral szemben jártak el, elsősorban gyorshajtás miatt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden. Szenti Szabolcs elmondta, hogy fokozott ellenőrzést tartanak az autópályákon és a határ felé vezető utakon. A gyorshajtók kiszűrésén túl - a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével együttműködve - kiemelt figyelmet fordítanak a teherautó-sofőrök vezetési- és pihenőidejének betartatására.

A rendőröknek a külföldiekkel szemben kiszabott bírságok kapcsán egyetlen autót sem kellett visszatartaniuk, mert mindegyikük inkább a helyszínen fizetett. Így az a négy kamionsofőr is, akikre a vezetési és a pihenőidő be nem tartása miatt egyenként 800 ezer forintos bírságot szabtak ki - mondta a szóvivő. Szenti Szabolcs egy másik példát is említett, hétfő délután Szegeden 130 ezer forint közigazgatási bírságot fizetett a helyszínen egy Audi sofőrje, akit a Szőregi úton 114 kilométeres óránkénti sebességgel mértek be a főkapitányság forgalomellenőrzési alosztályának munkatársai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos

Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos