Hármas gyilkosság: elfogatóparancsot adtak ki egy férfi ellen

Hármas gyilkosság: elfogatóparancsot adtak ki egy férfi ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A fiatalabb női áldozat egyik férfi ismerősét gyanúsítja a rendőrség a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán történt hármas gyilkosság elkövetésével - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból szombaton kora este. A férfi ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, a rendőrség pedig közzétette a keresett férfi fotóját.

Egy 91 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának (egy másik nőnek és egy férfinak) a holttestét találták meg szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi házban. Az áldozatokat már napokkal ezelőtt meggyilkolhatták, feltehetően késsel végeztek velük - írta korábban az MTI. A holttesteket az áldozatok egyik családtagja találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket. A rendőrök a ház több helyiségét feldúlva találták.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat este közölte, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban körözést adtak ki egy Nissan Primera típusú autóra és a rendőrség honlapján nem sokkal később közzétették a bűncselekménnyel összefüggésbe hozott férfi fotóját is. Úgy tudni, hogy a gyilkosság húsvét hétfőjén történt, és a bűncselekményt megelőzően a körözött férfit együtt látták a fiatalabb női áldozattal. 

©

Az MTI tudósítója a helyszínen szomszédoktól megtudta: az idős asszony egy baleset utáni rehabilitáció keretében lakott az Árpád utcai üdülőövezeti házban, és naponta gyógytornász járt ki hozzá és vele lakó hozzátartozóihoz. 

Több szomszéd is úgy nyilatkozott az  MTI-nek, feltűnt nekik, hogy a házban lakókat már két hete nem látták, sem az utcában, sem az udvaron. Egy fiatal férfi, aki naponta az utcában tart futóedzést, a rendőröknek azt mondta: a legutóbb március 28-án látott a ház előtt egy számára idegen, nem a házban lakó férfit, akiről feljegyzést is készített.

Más szomszéd arról beszélt, hogy az utóbbi két hétben nem látták azt az asszonyt, aki naponta kijárt tornáztatni a balesetben megsérült idős nőt, és azt a férfit sem, aki többször feltűnt a hétvégi ház környékén.

©

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon délután még csak annyit közöltek: az idegenkezűség nem zárható ki, de a helyszíni szemle még órákig is eltarthat, a halál pontos okáról addig nem nyilatkozhatnak. Bényi Mónika, az ORFK szóvivője is megerősítette akkor a haláleset tényét, de a körülményekről nem tudott felvilágosítást adni.