szerző:
Index
Tetszett a cikk?

Az MVM-es ügyek mellett BKV-s eljárásban is gyanúsítottá vált múlt pénteken Kocsis István, a BKV volt vezérigazgatója – írja az Index. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője részleteket nem mondott ezzel kapcsolatban a hírportálnak, de azt jelezte, hogy ezt az eljárást a nagy BKV-ügytől külön kezelik.

Kocsis István
©

Az Index csütörtöki cikkében emlékeztetnek: Kocsis István két szerződéssel kapcsolatban lehet érintett, amelyet két offshore céggel kötött a devizapiaci változások hatásainak elemzésére és a BKV hitelfelvételi lehetőségeinek felmérésére.

Az Index 2009-ben írt az kérdéses szerződésekről. A cikkek alapján végül egy Svájcban élő kommentelő tett feljelentést. A gyanús szerződéscsomagot a BKV belső ellenőrzése is vizsgálta.

A csomagban érintettek voltak a Dandy Trading, az Everest Capital, a Force Motrice nevű cégek valamint a Fazeno Bt. Az Index úgy tudja, hogy most ezeket a szerződéseket vizsgálja a rendőrség.

Kocsis István egy másik volt munkahelyével, az MVM-mel kapcsolatban is bajba kerülhet. Áprilisban hűtlen kezelés miatt vádemelést javasolt a Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója, vagyis Kocsis, és több, a céggel korábban kapcsolatban álló vállalkozó, így Kapolyi László volt szocialista országgyűlési képviselő ellen is.

Az NNI összesen hét ember ellen javasolt vádemelést bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, mert a gyanú szerint több mint 15 milliárd forinttal károsították meg a villamos műveket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!