szerző:
Index

Az MVM-es ügyek mellett BKV-s eljárásban is gyanúsítottá vált múlt pénteken Kocsis István, a BKV volt vezérigazgatója – írja az Index. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője részleteket nem mondott ezzel kapcsolatban a hírportálnak, de azt jelezte, hogy ezt az eljárást a nagy BKV-ügytől külön kezelik.

Kocsis István
©

Az Index csütörtöki cikkében emlékeztetnek: Kocsis István két szerződéssel kapcsolatban lehet érintett, amelyet két offshore céggel kötött a devizapiaci változások hatásainak elemzésére és a BKV hitelfelvételi lehetőségeinek felmérésére.

Az Index 2009-ben írt az kérdéses szerződésekről. A cikkek alapján végül egy Svájcban élő kommentelő tett feljelentést. A gyanús szerződéscsomagot a BKV belső ellenőrzése is vizsgálta.

A csomagban érintettek voltak a Dandy Trading, az Everest Capital, a Force Motrice nevű cégek valamint a Fazeno Bt. Az Index úgy tudja, hogy most ezeket a szerződéseket vizsgálja a rendőrség.

Kocsis István egy másik volt munkahelyével, az MVM-mel kapcsolatban is bajba kerülhet. Áprilisban hűtlen kezelés miatt vádemelést javasolt a Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója, vagyis Kocsis, és több, a céggel korábban kapcsolatban álló vállalkozó, így Kapolyi László volt szocialista országgyűlési képviselő ellen is.

Az NNI összesen hét ember ellen javasolt vádemelést bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, mert a gyanú szerint több mint 15 milliárd forinttal károsították meg a villamos műveket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!