szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Belső vizsgálatot rendelt el Hatala József országos rendőrfőkapitány annak tisztázására, hogy mulasztottak-e azok a rendőrök, akik a West Balkánban bekövetkezett tavaly januári, három halálos áldozatot követelő tragédia idején teljesítettek telefonügyeletes szolgálatot – írta a Magyar Nemzet kedden.

A lap emlékeztet, hogy Morvai Krisztina, jobbikos EP-képviselő vasárnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a legfőbb ügyésznél, miután a West Balkán-ügy ítéletének indoklásában elhangzott: a rendőrséget több, a végzetes eseményen részt vett fiatal hívta telefonon a tragédia idején, ám az ügyeletesek nem siettek a segítségükre, csak flegma válaszokat adtak.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a Magyar Nemzettel közölte: nem várják meg a Legfőbb Ügyészség intézkedését az ügyben, hanem belső vizsgálattal igyekeznek kideríteni, mulasztottak-e a rendőrök a tragédia éjszakáján. A lapnak a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Széplaki Nagy Gábor elmondta: Morvai Krisztina feljelentéséről csak a politikus közleményéből értesültek, annak hivatalos kézhezvétele után kijelölik a vizsgálatot lefolytató ügyészi szervet.

A Blikk emellett úgy tudja, a tragédia egyik áldozatának családja is arra készül, bepereli nemcsak a rendőrséget a késői kiérkezés miatt, hanem a VI. kerületi önkormányzatot is, mert nem záratta be időben a szórakozóhelyet, és nem ellenőrizték megfelelően. A család és ügyvédjük szerint bár a jegyző tudott róla, hogy a West Balkánban a megengedettnél többen szoktak lenni, mégsem intézkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Huszonhétre emelkedett az égei-tengeri földrengés halálos áldozatainak száma

Huszonhétre emelkedett az égei-tengeri földrengés halálos áldozatainak száma

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese