szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfő reggelre 122 méter betáplálási kábelt loptak el ismeretlen tettesek a H6-os HÉV vonalán. A kár 1,25 millió forint – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Ugyanerről a vonalról múlt héten is loptak már kábelt.

A H6-os HÉV vonalán a Torontál utca és Soroksár felső állomások között loptak el hétfő reggelre 122 méter betáplálási kábelt. A tolvajok 1,25 millió forintos kárt okoztak.

A vonatok forgalma a 6-os HÉV teljes vonalán fenntartható, de az érintett szakaszon a szerelvények csökkentett sebességgel haladhatnak. Emiatt nő a menetidő, késések lehetnek. A helyreállítást üzemszünetben, hétfőről keddre virradóra végzik el.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV kéri: ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve a kábellopásokkal kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait. A BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen várnak bejelentéseket.

Múlt héten egy ideig csak egy vágányon közlekedett a H6-os HÉV a soroksári Hősök tere és Dunaharaszti külső állomások között, szintén kábellopás miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Google helyett saját keresőt készíthet az Apple, de nem jókedvében

A Google helyett saját keresőt készíthet az Apple, de nem jókedvében

900 lóerő talán már elég lesz az új M5-ös BMW-ben

900 lóerő talán már elég lesz az új M5-ös BMW-ben

12,7 millió forinttól indul itthon az új Skoda Octavia RS

12,7 millió forinttól indul itthon az új Skoda Octavia RS