szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Többszörös visszaesőként két év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki a miskolci Széchenyi utcánál riogatta a nőket.

A Miskolci Járási Ügyészség öt rendbeli szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a 32 éves férfivel szemben.

A vádlott tavaly január és május között Miskolcon, főleg a Széchenyi utca mellékutcáiban, illetve lépcsőházakban, folyosókon nyilvánosan végzett önkielégítést, miközben az arra haladó nőket nézte.

Öt esetben többen is látták, mit művel, és bejelentést tettek a rendőrségen. 2012 júliusában sikerült elfogni és előzetes letartóztatásba helyezni – mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze szerdán.

A férfi a nyomozás elején beismerte és a tanúk vallomásával megegyezően adta elő a történteket. Ezen vallomásaikor védője is jelen volt. Később ennek ellenére tagadni kezdte az elkövetést és azzal védekezett, hogy van egy hozzá nagyon hasonlító férfi, akivel biztosan összetévesztették. A tanúk azonban kétséget kizáróan felismerték.

Mivel a férfi korábban többször volt büntetve ugyanilyen bűncselekmények miatt, ezért mint többszörös visszaesőt 2 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor: Üvegszilánkok a talp alatt

Nagy Gábor: Üvegszilánkok a talp alatt

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Meghalt Kozák László, Kis Grófo édesapja

Meghalt Kozák László, Kis Grófo édesapja