Vascsővel agyonverte majd egy csatornába dobta exét egy kalocsai nő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolnak egy kalocsai nőt, aki új barátja és szülei segítségével, vascsővel ölte meg volt barátját, majd egy csatornába dobta a holttestet.

Vádat emelt egy 44 éves kalocsai nő ellen Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, aki gyanújuk szerint megölte volt barátját.

A nő 2012-ben jött össze egy 39 éves, szintén kalocsai férfival, a férfi hitelt is felvett, hogy a nő üzletébe fektessen, de amikor kiderült, hogy a barát büntetett előéletű és komolyabb tartozásai is vannak, a nő ki akart hátrálni a kapcsolatból. De mivel a férfi – a későbbi sértett – viszont visszakövetelte a pénzét és azzal fenyegette a nőt, hogy a munkahelyén tönkreteszi, a nő nem mert szakítani vele.

A nő közben közelebbi kapcsolatba került egy kalocsai férfival, és próbált megszabadulni az előző párjától: először 300 ezer forintért lefizetett verőembert, hogy verjék nyomorékká a barátot, de 2013 augusztusában csak a sértett állkapcsát törték el. 

A nő elhatározta, hogy a kezébe veszi az irányítást és 2013 szeptember elsején a szülei házába hívta mindkét barátját, úgy, hogy azok nem tudtak a konkurencia érkezéséről. A vége az lett, hogy az új barát és a kalocsai nő vascsövekkel agyonverték a sértettet, majd a nő szüleinek segítségével egy csatornába dobták a holttestét.

A főügyészség az emberölést elhatározó nőt előre kitervelten, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A nő barátjának különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt kell bíróság elé állnia, a tárgyalást mindketten előzetes letartóztatásban várják. A nő szüleit emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettével, míg a sértett korábbi, nem halálos megveretésében közreműködő két férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja a főügyészség. A nő szülei és a két férfi szabadlábon védekeznek.