szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék hétfőn nem jogerősen egy 48 éves asszonyt, aki tavaly júniusban leszúrta a férjét. A férfi a kórházban meghalt.

A nő és férje részegen szólalkozott össze közös zalaegerszegi otthonukban. Felnőtt fiuk csendre intette őket, de a nő egy késsel hadonászva indulatosan elzavarta őt.

Ezután dulakodni kezdtek, és a nő egy hét centiméteres pengéjű késsel mellkason szúrta a férfit. A történtek után azzal hívta fel a mentőket, hogy a férje saját magát szúrta meg. A mentők újraélesztették a férfit, kórházba vitték, de ott meghalt.

A tárgyaláson a vádlott nem ismerte el a felelősségét, a vallomását többször is megváltoztatta. A szakértői vélemények azonban egyértelműen kizárták, hogy a férfi önmagát szúrta volna meg, és azt is, hogy "beleszaladt" volna a késbe.

Vádbeszédében az ügyész arra is hivatkozott, hogy a tanúvallomások szerint a házaspár állandóan veszekedett, és a nő volt a hangosabb, agresszívebb. A bíróság végül bizonyítottnak találta a szándékosságot.

A törvényszék tíz év börtönbüntetésre ítélte a 48 éves asszonyt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő és a vádlott fellebbezett ellene.

A bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!