szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy maffiakapcsolatokkal rendelkező személy állítólag olyan bizonyítékokat juttatatott el a rendőrségnek, amelyek segíthetnek megoldani az 1999-es Seres-gyilkosságot és a 2002-ben eltűnt Radics Attila ügyét – így értesült a Népszabadság. A lap szerint a rendőrség azért óvatosan báni az új információkkal, több okból is. A Magyar Nemzet ugyancsak úgy értesült, hogy újabb vallomás született a Seres-gyilkossággal kapcsolatban.

Seres Zoltánt 1999. április 12-én ölték meg Tahitótfaluban. Olasz ügyfelével egy lovarda felé tartott, amikor az egyik kanyarban motorkerékpárról két férfi Kalasnyikovokból tüzet nyitott rájuk. Csak a hátsó ülésen utazó tolmács élte túl a támadást, de az ő vallomásával nem mentek túl sokra a rendőrök. Seres egyes vélemények szerint az alvilág egyik milliárdosa volt.

Radics Attila és élettársa, valamint hároméves kislányuk 2002. január 23-án tűntek el tárnoki otthonukból. Nagyobbik lányuk az iskolából hazatérve csak nyolc hónapos húgát találta otthon. Olyan híresztelések terjedtek korábban, hogy Portik Tamás áll a család eltűnésének a hátterében. Radics állítólag túl sokat fecsegett ugyanis, amivel veszélyeztette főnöke érdekeit – emlékeztet a Népszabadság.

Most a bizonyítékokat átadó egykori maffiózó közvetítők útján megerősítette lapnak, hogy a rendőrséghez eljuttatott információi segíthetnek tisztázni Radics Attila, valamint élettársa és hároméves kislányuk eltűnésének okait. Szerinte annak az ügynek a megoldása lehet az első lépés Seres Zoltán gyilkosainak illetve azoknak megbízójának elfogásához.

A Népszabadság úgy tudja, hogy „a rendőrség nem siet feldolgozni az új bizonyítékokat”. Ennek oka lehet például az, hogy a nyomozók párszor megégették már magukat a bűnbánó maffiózók bizonyítékaival. Előfordult korábban például az, hogy a tanú valójában már újságokban is megjelent információkat próbált eladni a rendőrségnek. Az is a pakliban van, hogy a hatóság egyszer már eredménytelenül vizsgálta a Radics-eltűnés és a Seres-gyilkosság összefüggéseit – tették hozzá a cikkben.

A szombati Magyar Nemzet szintén azt írja, hogy lehet fejlemény a Seres-gyilkosság ügyében, és akár a nyomozás is újraindulhat. Bár a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni osztálya tavaly eredménytelenül fejezte be a gyilkosság felgöngyölítését, de a lap „a nyomozásra rálátó forrástól” úgy értesült, hogy újabb vallomás született a gyilkossággal kapcsolatban. Ebben állítólag nemcsak a két végrehajtót, hanem a megbízót is megnevezte az ismeretlen tanú. A rendőrség egyelőre nem kívánt reagálni a fejleményre – olvasható a cikkben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!