Tetszett a cikk?

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - Orbán Viktor nyugdíjakról szóló kijelentéseivel szinte egy időben - olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlament elé, amely kiterjesztette volna a magánnyugdíj-pénztárba kötelezően belépők körét - írja az Index.

A hírportál által idézett javaslat, amely az október 16-án benyújtott adócsomagban található, a pályakezdő egyéni vállalkozókat, őstermelőket és egyszerűsített foglalkoztatás szabályai szerint alkalmazott munkavállalókat is kötelezné a magánnyugdíjpénztári belépésre. A pályakezdőknek korábban is kötelező volt a belépés, egyes foglalkoztatási formáknál azonban hiányoztak a határidők, a részletszabályok.

A paragrafus nem kerülhetett volna bele az adócsomagba, ha a nemzetgazdasági tárca a kidolgozásakor ismerte volna azt a hétfőn elfogadott új jogszabály-tervezetet, amely lehetővé teszi a visszalépést a magánnnyugdíjpénztár-tagoknak az állami rendszerbe és felszámolja a pályakezdők kötelező magánpénztári tagságát.

Matolcsy bakiját valószínűleg a Jobbik hozza majd helyre, ugyanis az adótörvényekhez szerdán benyújtott módosító javaslatuk hatályon kívül helyezné az ottfelejtett passzust. További részleteket az Indexen olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Bizottság 600 millióra emelte a megrendelt Pfizer-vakcina mennyiségét

Az Európai Bizottság 600 millióra emelte a megrendelt Pfizer-vakcina mennyiségét

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

A nők vitték sikerre az 50 éves Bangladest

A nők vitték sikerre az 50 éves Bangladest